O mână de oameni la protestul pentru apărarea Roșiei Montane, la Timișoara...

O mână de oameni la protestul pentru apărarea Roșiei Montane, la Timișoara FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1447915687">

Din nou protest în centrul Timișoarei. De data aceasta, aproximativ 50 de persoane au ieșit, în această seară, în Piața Operei după anunțul premierului cu privire la Roșia Montană.

Concret, Mihai Tudose a afirmat, marți, că există posibilitatea ca România să nu mai poată exploata resursele minerale din zona Roșia Montană, în cazul în care UNESCO va finaliza procedura de declarare ca arie naturală protejată, procedură iniţiată de către guvernul Cioloş.

Manifestanții au început să se strângă în centrul Timișoarei după ora 19.30, având în mâini câteva afișe cu mesajele “Uniți, Salvăm Roșia Montană” și “Salvăm Roșia Montană”. Protestul a durat aproximativ o oră, timp în care cei prezenți au strigat de câteva ori “Uniți, salvăm Roșia Montană”.

“Nu aș spune neapărat că protestăm, ci vrem să sprijinim și să salvăm Roșia Montană, un proiect pe care românii chiar vor să-l salveze. Dacă acest lucru s-ar întâmpla, cum vrea guvernul actual, ar fi cel mai mare tun pe care l-ar primi România în istoria ei. Vorbim de 6.200 miliarde de dolari, cât valorează acest proiect, cifră confirmată tacit și de către fostul deputat Petru Ehegartner. Și acești bani, dacă i-am face noi din acest proiect, ar fi bine. Faptul că noi acum încercăm să-l ducem pe lista UNESCO este un fel de a ne proteja de cei care vor, de fapt, să ne jefuiască, până la urmă”, ne-a explicat Ștefan Cojocnean, prezent la acțiunea organizată în centrul Timișoarei.

Evenimentul “Nu cedăm Roșia Montană” a fost anunțat pe Facebook, peste 100 de persoane anunțând că vor participa la acțiunea de protest.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.