Premierul Mihai Tudose, după vizita la Spitalul Județean Timișoara: “Am venit să...

Premierul Mihai Tudose, după vizita la Spitalul Județean Timișoara: “Am venit să le mulțumesc cadrelor medicale pentru efort”

0
DISTRIBUIȚI

Premierul României a vizitat, astăzi, Spitalul Județean Timișoara, după ședința Comitetului pentru Situații de Urgență, unde se află internați 13 pacienți răniți în timpul furtunii de duminică, printre care și doi copii.

Pentru început, Mihai Tudose a discutat aproximativ 40 de minute cu directorii spitalului, dar și cu șefii de secții, iar apoi a vizitat o parte din clinicile unității medicale, în care se află persoanele rănite în timpul furtunii. Premierul României s-a arătat încântat de condițiile din Spitalul Județean Timișoara, precizând că a venit să le mulțumească cadrelor medicale pentru efortul depus în ultimele două zile.

“Am venit să mulțumesc cadrelor medicale pentru efort. Nu am intrat în toate secțiile, pentru că, în opinia mea, nu e bine să intri la ATI sau la Urgențe venind de afară. În schimb, am văzut cum arată un spital care tinde să fie unul dintre cele mai moderne din zonă. Am mulțumit personal cadrelor medicale, domnului director, șefilor de secții, cred că sunt pe drumul cel bun.


Evident, am primit și o mulțime de solicitări pentru ceea ce le trebuie, dar am înțeles că ceea ce vrea să facă acest comitet de medici chiar e bine pentru noi, pentru Timișoara și pentru toată regiunea”, a declarat Mihai Tudose, la finalul vizitei.

De asemenea, premierul României a ținut să reamintească faptul că nu este mulțumit de modul în care acționează Enel. “În rest, la ora acesta, aceeași problemă cu Enel-ul, care încă se chinuie să-și facă treaba și nu prea-i iese”, a conchis Mihai Tudose.

În ceea ce privește starea pacienților internați la Spitalul Județean Timișoara, Marius Craina a precizat că o fetiță de 11 ani, aflată pe Secția de Anestezie și Terapie Intensivă, este în starea cea mai gravă.

“O veste foarte bună vine de pe secția ATI, unde avem doi copii, un băiat de 10 ani și o fetiță de 11 ani, care au trecut prin două intervenții complexe neurochirurgicale. Starea băiatului e mult îmbunătățită, la prânz a fost detubat, acum respiră spontan, estimăm o evoluție favorabilă și sperăm că pe viitor evoluția va merge spre bine. Starea fetiței este staționară, a fost mult mai gravă la internare, investigațiile au arătat o stare neurochirurgicală deosebit de gravă și complexă. Intervenția chirurgicală a fost complexă, iar starea ei este staționară, dar, din păcate, gravă. Ceilalți pacienți au o evoluție bună, trei dintre cei de pe Ortopedie au trecut prin intervenții chirurgicale, mâine urmează o nouă operație, sunt în afara oricărui pericol”, a afirmat Marius Craina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.