Senatorul de Arad Mihai Fifor este noul ministru al Apărării

Senatorul de Arad Mihai Fifor este noul ministru al Apărării

0
DISTRIBUIȚI

După discuții destul de tensionate în coaliția de guvernământ, PSD a propus, astăzi, un nou ministru al Apărării în guvernul Tudose, după ce acest portofoliu a fost vacantat în urma demisiei lui Adrian Țuțuianu și interimatul a fost asigurat de Marcel Ciolacu. Propunerea PSD este senatorul de Arad Mihai Fifor, în prezent ministrul Economiei. Președintele PSD, Liviu Dragnea, a pledat pentru această numire deoarece Mihai Fifor este deja membru al guvernului, ca ministru al Economiei, și, în opinia sa, s-a dovedit un ministru bun și responsabil, care are avantajul de a fi lucrat mult timp cu ministrul Apărării în probleme legate de industria apărării. Locul său la ministerul Economiei ar urma să fie luat de Gheorghe Șimon, despre care președintele PSD spune că este un vechi membru al partidului, cu experiență în economia privată.

Mihai Fifor, absolvent al Facultății de Litere a Universității din Craiova și doctor în antropologie socială, a absolvit cursurile de master în managementul afacerilor publice la Școala Națională de Studii Politice și Administrative din București și pe cele al Colegiului Național de Apărare și ale Colegiului Național de Afaceri interne din cadrul Academiei de Poliție.


În urma alegerilor parlamentare din 2016 a devenit senator PSD de Arad, iar la constituirea primului guvern după alegeri, numele său a fost vehiculat pentru portofoliul de ministru al Transporturilor și chiar și pentru funcția de prim-ministru dar zvonurile nu s-au confirmat. După demisia guvernului Grindeanu, Mihai Fifor a devenit ministrul Economiei în noul cabinet Tudose, și a fost obligat să renunțe la președinția comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile din 2009, din motive de incompatibilitate.

Gheorghe Șimon este deputat PSD de Maramureș și se află la al doilea mandat. Este de profesie inginer mecanic, a fost directorul unei companii din Baia Mare, consilier local și județean și vicepreședintele filialei partidului în Maramureș.

În vara anului 2015, Klaus Iohannis nu a fost de acord cu numirea lui Mihai Fifor în funcția de ministru al Transporturilor în guvernul Ponta, pe motiv că nu are experiența managerială necesară, dar a acceptat numirea sa ca ministru al Economiei. Acum, Liviu Dragnea a declarat că a vorbit cu Klaus Iohannis, i-a prezentat propunerile, iar președintele și-a dat acordul.

UPDATE Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a lui Mihai Fifor din funcția de ministru al Economiei și de numire a sa în funcția de monostru al Apărării, precum și decretul de numire a lui Gheorghe Șimon în funcția de ministru al Economiei.

Ceremonia de depunere a jurământului este programată tot astăzi, 12 septembrie, ora 15.00, la Palatul Cotroceni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.