Timișoara Saracens începe campionatul cu o revedere a rivalului din Maramureș. Bănățenii...

Timișoara Saracens începe campionatul cu o revedere a rivalului din Maramureș. Bănățenii au avut parte de probleme medicale și la Londra

0
DISTRIBUIȚI
Marius Simionescu, printre jucătorii accidentați

Campioana României începe noul sezon al SuperLigii după ce a stat în prima rundă. Timișoara Saracens primește din nou vizita celor de la CSM Baia Mare, pe care o reîntâlnește la doar trei săptămâni de la eșecul din Cupa Regelui. Bănățenii încearcă să extragă maximum din experiența amicalului cu Saracens FC.

”Am putut să vedem ce înseamnă un club de valoare. A fost o experiență benefică. Am văzut ce înseamnă să învestești într-un stadion de rugby. Ne-am atins obiectivul, am venit cu plusuri, din păcate am avut două accidentări. Pentru noi a fost benefic că am avut mulți jucători tineri”, a spus Attila Brosovszki, managerul sportiv al timișorenilor.

”A fost o experiență grozavă de testare. Scorul nu reflectă jocul.


Am avut și noi câteva șanse de a înscrie. Cred că ne aduce încredere un astfel de meci. Au jucători fantastici, când evoluezi contra lor îți dau mai mult aplomb”, a subliniat și Matt Williams, noul tehnician al celor de la Timișoara Saracens.

Printre tinerii folosiți în Anglia s-au numărat și câțiva jucători U23, printre care Vlăduț Popa și nou sositul Gabriel Rupanu. ”Am avut multe emoții. A fost foarte frumos”, a adăugat Rupanu, care e deja de o lună în club și provine de la Bârlad.

Baia Mare, din nou

Bănățenii încearcă mâine să se revanșeze după eșecul din Cupa Regelui, care i-au costat în cele din urmă acest trofeu. ”Jucăm cu o echipă puternică. Rivalitatea e mare și distanța între victorie și înfrângere e mică. Îi respectăm mult ca echipă și club. Trebuie să fim în cea mai bună formă sâ câștigăm. Echipa s-a antrenat bine săptămâna aceasta. Avem un număr de accidentări”, a spus Williams.

Printre rugbiștii loviți se numără John Leitaua și James Doyle, dar și Marius Simionescu, accidentat la gleznă chiar la Londra, și Stefano Hunt. Nici Drenceanu nu e refăcut iar Fercu s-a operat, în total opt oameni de bază vor lipsi de la campioană.

”E prima etapă, știm că ne așteaptă un meci foarte greu. Pe care nu avem voie să-l pierdem. Avem o revanșă de luat și trebuie să dominăm, să facem un joc poate mai bun ca cel din prima repriză, din Cupa Regelui. Acum trebuie 80 de minute, plus prelungiri, și să ieșim noi învingători. Nu avem voie să facem pași greșiți acasă… Avem încredere în noi”, a întărit Vasile Rus.

Partida Timișoara Saracens – CSM Știința Baia Mare se dispută mâine, de la ora 19.00, pe Stadionul ”Dan Păltinișanu”, în etapa a II-a a SuperLigii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.