Transformarea mentalităţii timişorenilor şi dinamizarea societăţii civile, printre scopurile programului Asociaţiei Timişoara...

Transformarea mentalităţii timişorenilor şi dinamizarea societăţii civile, printre scopurile programului Asociaţiei Timişoara Capitala Culturală Europeană

0
DISTRIBUIȚI

Simona Neumann, directorul executiv al Asociaţiei Timişoara Capitală Culturală Europeană, aflată ieri seară la PRESSALERT LIVE, în studioul HDV, a spus că importantul proiect care a fost declarat prioritar pentru municipiu va avea de suferit dacă, pe parcurs, vor mai avea loc evenimente nefericite, precum cel în care poarta de intrare în Timişoara a luat viaţa unui tânăr. În contextul celor întâmplate în urma furtunii, Simona Neumann nu a evitat să-și mărturiească emoțiile.

Trebuie să mărturisesc că e pentru prima dată când sunt emoționată la emisiunea aceasta. Tragedii de genul celei care a avut loc în urma furtunii ne fac să ne oprim puțin din goana de zi cu zi și să ne reevaluăm viața, atitudinea noastră în societate, să ne gândim ce contează și ce nu contează. E important să tragem niște învățături. Dacă vor avea loc astfel de greșeli, lucrurile se vor întâmpla mai greu.


E important atunci când construim acest proiect, să facem toți cei care lucrăm în cadrul său, mă refer la toți timișorenii implicați, să facem tot ce știm mai bine, să respectăm legile, să fim corecți”, a specificat directorul executiv al Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană.

Directorul executiv al Asociaţiei Timişoara Capitală Culturală Europeană îşi doreşte revitalizarea implicării active a timişorenilor în viaţa Cetăţii. „Implicarea cetățenilor, revigorarea spiritului civic cu care Timișoara s-a mândrit în secolul trecut, e obiectivul acestei candidaturi. Prin ce facem încercăm să implicăm comunitatea, nu ne axăm doar pe evenimente derulate doar cu artiștii, ci ei împreună cu comunitatea. Prin cultură putem ajunge la omul de rând ca acesta să-și pună măcar întrebări. Protestul e o formă a manifestării civice. Dreptatea, în orice situație de genul celei ce s-a întâmplat recent, se face în justiție. România are problemel din acest punct de vedere, dar a pornit pe un drum al reformei, chiar dacă anevoios”, a ţinut să spună la PRESSALERT LIVE, Simona Neumann.

Totodată, directorul executiv al Asociaţiei Timişoara Capitală Culturală Europeană speră că proiectul va aduce şi o altă transformare. „Dincolo de programul cultural ne-am angajat și în acest proces de transformare a mentalității, dar ele nu se vor transforma nici într-un an, nici în cinci. Începutul poate să vină printr-o asemenea șansă ce o are orașul”, a declarat Simona Neumann.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.