Cluburile din Timișoara, verificate de ISU Timiș. Cât de sigure sunt locurile...

Cluburile din Timișoara, verificate de ISU Timiș. Cât de sigure sunt locurile de distracție

0
DISTRIBUIȚI

Cluburile și barurile din Timișoara sunt tot mai sigure pentru tineri, mai ales după tragedia din clubul Colectiv. Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Timiș, dacă acum doi ani au fost descoperite 21 de astfel de locații fără autorizație de securitate la incendiu, fiind aplicate amenzi de peste 500.000 lei, în acest an, niciun club nu a fost sancționat.

„Situația s-a schimbat în bine după incendiul din Colectiv, mă refer la baruri, cluburi, discoteci – unități de alimentație publică, care, bineînțeles, dacă au o suprafață mai mare de 200 mp la parter, sunt obligate să solicite și să obțină această autorizație de securitate la incendiu.


La nivelul municipiului Timișoara a fost observat un interes din partea deținătorilor de astfel de obiective, în sensul în care au solicitat și obținut autorizația de securitate la incendiu. Pe parcursul acestui an, au fost desfășurate mai multe controale, noi, ISU Timiș, cât și celelalte forțe din cadrul Ministerului de Interne – poliție, jandarmerie, în urma cărora rezultatele au fost pozitive, în sensul în care nu am mai aplicat amenzi, nu am identificat probleme deosebite în principalele cluburi, cluburile mari”, a declarat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, Lucian Mihoc, inspectorul șef al ISU Timiș.

Potrivit reprezentanților ISU Timiș, cluburile din Timișoara vor fi verificate și în perioada următoare, mai ales că a început sezonul rece, iar aceste unități își vor desfășura activitatea în spații închise.

Lucian Mihoc a mai precizat că barurile sau cluburile în care se depășește numărul de ocupanți cu 10% față de capacitatea maximă riscă să li se oprească activitatea. „Am efectuat verificări și pot să vă spun că până în momentul de față nu am avut astfel de situații. Lista cu cluburile care sunt autorizate se găsește pe site-ul nostru, www.isutimis.ro”, a conchis inspectorul șef al ISU Timiș.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.