Lovitură primită de Nicolae Robu și SDM în plenul CLT pe tema...

Lovitură primită de Nicolae Robu și SDM în plenul CLT pe tema mentenanței sistemului de trafic management

0
DISTRIBUIȚI

Discuție încinsă în plenul Consiliului Local Timișoara. Societatea Drumuri Municipale ar urma să se ocupe de mentenanța sistemului de trafic management din Timișoara. Conform directorului Valentin Martânov SDM ar urma să asigure mentenanța sistemului în cei cinci ani de garanție, alături de firmele care au făcut lucrările din timpul implementării proiectului. SDM ar urma să se ocupe de semafoarele instalate, de indicatoare rutiere și de alte operațiuni de întreținere. Mentenanța asigurată de SDM va fi un proces separat de garanție, a cărei respectare revine firmelor care au furnizat echipamentele.

Practic, Consiliul Local Timișoara a dorit să delege mentenanța sistemului către SDM, companie a consiliului local, care a primit recent și exclusivitate asupra lucrărilor de întreținere și reparații a drumurilor din Timișoara.


În proiectul suspus astăzi la vot în Consiliul Local Timișoara nu se specifică nimic cu privire la tarifele la care SDM va face lucrările.

Consilierul PMP Marius Dugulescu a cerut scoaterea serviciului la licitație, pentru a vedea dacă SDM este cea mai performantă companie care poate asigura mentenanța sistemului. Consilierul PSD Dan Idolu a cerut ca achiziția de piese și echipamente necesare intreținerii sistemului să se facă doar cu respectarea Legii Achizițiilor Publice. Acesta a cerut cu insistență ca toate achizițiile să fie puse pe SEAP, pentru a preveni situațiile în care contractele se acordă preferențial. Consilierii s-au certat mai bine de jumătate de oră privind oportunitatea supunerii proiectului la vot în forma în care a ajuns pe masa lor. Practic, SDM ar urma să concesioneze o bună parte din lucrări, lucru care i-a deranjat pe unii consilieri locali.

Primarul Nicolae Robu a insistat ca seviciul să fie atribuit către SDM pe motiv că nicio achiziție nu se va face fără respectarea legii, dar și că dacă nu se fac intervenții se va pierde garanția diverselor componente ale sistemului. Acesta le-a spus aleșilor că mentenanța sistemului trebuie delegată către SDM la indicațiile Curții de Conturi. Proiectul a fost introdus suplimentar pe ordinea de zi, deși SDM l-a depus la primărie la finele lunii septembrie. În urma votului, proiectul de hotărâre a fost respins de consilierii locali.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.