Cum argumentează primarul Robu „nedreptatea” în cazul finanțării echipei ACS Poli, declarată...

Cum argumentează primarul Robu „nedreptatea” în cazul finanțării echipei ACS Poli, declarată ilegală în instanță

0
DISTRIBUIȚI

Primarul Nicolae Robu și-a revărsat nemulțumirea față de faptul că instanţa a dispus recuperarea prejudiciului de 35.000.000 de lei inclusiv de la el, în procesul privind legalitatea finanțării echipei ACS Poli. „Citiţi şi vă minunaţi. Peste tot e legal, la Timişoara, fix acelaşi lucru, e ilegal. Până când. Speţa Primăria Timişoara contra Curtea de Conturi privind finanţarea sportului este identică, identică cu speţa primăria Cugir contra Curtea de Conturi. Primăria Cugir a câștigat în instanță, Primăria Timișoara a pierdut! ÎN ACEEAȘI ȚARĂ!-.


Diferența este că procesul Primăriei Timișoara s-a judecat la Curtea de Apel Timișoara, iar procesul Primăriei Cugir s-a judecat la Curtea de Apel Alba Iulia și nu e vorba de o diferență la nivel de instituție -îmi place să cred asta!-, ci de o diferență la nivel de judecători!”, a scris Nicolae Robu.

În urmă cu doar câteva zile, Primăria Timişoara pierdea definitiv procesul prin care contestase un raport al Curţii de Conturi care arăta că finanţarea ACS Poli de la bugetul local era ilegală. Primarul Timişoarei declara atunci că „este absolut scandalos cum procedează Curtea de Conturi, și eu am niște propuneri de îmbunătățire a legislației ca să îi oprească pe cei de la Curtea de Conturi de la astfel de atitudini. Şi după legislaţia actuală rezultă că, după ce o hotărâre de consiliu local sau judeţean intră în vigoare şi nu este atacată de Instituţia Prefectului timp de şase luni, devine legea locală, deci tot ce se întâmplă în acord cu litera si spiritul său este strigător la cer”.

Amintim că primarul Nicolae Robu a încercat să convingă consilierii locali să voteze pentru alocarea unei finaţări de 5.000.000 de lei către ACS Poli în vara acestui an, însă proiectul a fost retras de pe ordinea de zi, după ce rectificarea de buget care ar fi permis finanţarea nu a fost votată. Ulterior, Robu a admis public faptul că alocarea de bani către ACS Poli ar fi considerată ajutor de stat, conform unui răspuns oficial emis de Consiliul Concurenței.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.