EXCLUSIV Documentul Primăriei Timișoara care dovedește ilegalitățile în serie ale administrației Robu...

EXCLUSIV Documentul Primăriei Timișoara care dovedește ilegalitățile în serie ale administrației Robu în cazul porții de pe Calea Lugojului

1
DISTRIBUIȚI

PRESSALERT.ro a intrat în posesia unui document din Primăria Timișoara care dovedește faptul că legea a fost încălcată în mod grosolan când s-au efectuat lucrările de modernizare a porții de intrare de pe Calea Lugojului, care s-a prăbușit și l-a ucis pe studentul Vlad Baici, de 24 ani.

După tragedie, Inspectoratul de Stat în Construcții a trimis în 19 septembrie Primăriei Timișoara o adresă în care solicita să-i fie puse la dispoziție originalele după procesul verbal de terminare a lucrărilor, proces verbal de recepție finală și cartea tehnică a porții de pe Calea Lugojului, reabilitată în baza autorizației de construire nr.1407/2014. Trei zile mai târziu, a fost întocmit un proces verbal de predare a documentelor către ISC, din partea municipalității documentul fiind semnat de Burtic Pascu, de la Direcția Clădiri, Terenuri, Dotări Diverse. Dintre toate documentele solicitate de ISC, singurul care a existat a fost procesul verbal de terminare a lucrărilor în baza căruia s-a făcut decontarea și s-a plătit suma de 56.000 euro.


Nu există proces verbal de recepție finală, care presupune și recepția din punct de vedere tehnic a lucrărilor de modernizare a porții, și nici cartea tehnică, ci doar o solicitare de eliberare a acesteia.

Procesul verbal scoate la iveală faptul că Primăria Timișoara a trimis o adresă prin care anunța începerea lucrărilor în baza autorizației în regim de urgență, procedură obligatorie, dar nu a mai continuat cu trimiterea proiectului tehnic și implicit cu obținerea acordului tehnic din partea Inspectoratului de Stat în Construcții. Conform documentelor depuse la ISC, între momentul în care s-a declarat începerea lucrărilor și cel în care s-a semnat recepția pentru a se putea deconta banii au trecut 20 de zile. Vă reamintim faptul că PRESSALERT.ro a dezvăluit că firma Stareto SRL nici măcar nu a curățat de rugină și vopsit toată structura metalică a porții de intrare în oraș. Când l-am contactat pe Burtic Pascu, acesta a refuzat să facă orice fel de comentariu pe marginea subiectului, afirmând că ”am discutat cu un avocat și nu vreau să vă spun nimic”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.