A murit actriţa Olga Tudorache

A murit actriţa Olga Tudorache

0
DISTRIBUIȚI
Foto: evz.ro

Actriţa Olga Tudorache a murit, în această noapte, anunţul fiind făcut de mai mulţi apropiaţi ai acesteia pe Facebook. Olga Tudorache avea 88 de ani şi era internată la Spitalul Elias din 9 octombrie, scrie Mediafax.

La 1 aprilie 2012, actriţei i s-a făcut rău pe când se afla pe scena Teatrului Metropolis, jucând în piesa „Peşte cu mazăre” – spectacolul a fost întrerupt şi Olga Tudorache a fost dusă de urgenţă la Spitalul Elias, unde medicii au diagnosticat un accident vascular cerebral (AVC) tranzitoriu.

În 9 octombrie, Olga Tudorache a suferit un nou AVC şi a fost internată de urgenţă la Spitalul Elias iar de joi, 12 octombrie, starea sa de sănătate s-a înrăutăţit şi actriţa a fost transferată la secţia de Terapie Intensivă a aceluiaşi spital.

 

Actriţa s-a născut la 11 octombrie 1929, la Oituz (judeţul Bacău).


A absolvit Institutul de Teatru în anul 1951, clasa Moni Ghelerter şi Marioara Voiculescu, cu rolul Veta din spectacolul cu piesa „O noapte furtunoasă” de I.L.Caragiale.

A jucat în zeci de filme şi a construit, pe scenă, personaje memorabile în peste 50 de piese, sub bagheta celor mai importanţi regizori români.

La fel de lungă este şi lista distincţiilor pe care le-a primit pentru activitatea sa în teatru, în cinematografie şi ca profesor universitar. În anul 2000, Preşedintele României i-a conferit Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Mare Ofiţer. În 2006 a primit din partea preşedintelui României Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Mare Cruce, iar în 2012, la finalul spectacolului „Portretul Doamnei T”, Casa Regală a României i-a acordat distincţia „Nihil Sine Deo”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.