Ripensia Timișoara încurcă performera Dunărea Călărași chiar de ziua lui Dan Alexa....

Ripensia Timișoara încurcă performera Dunărea Călărași chiar de ziua lui Dan Alexa. Roș-galbenii au fost aproape de victorie cu un om în minus

0
DISTRIBUIȚI

Cu egalul de astăzi, Ripensia Timișoara a întrerupt șirul de înfrângeri succesive și a stopat seria impresionantă de zece victorii ale Dunării Călărași. Deși a jucat mai bine de o repriză în inferioritate numerică, roș-galbenii au fost chiar aproape de victorie, însă golul senegalezului Mediop a fost anulat de șutul la vinclu prins de Missi Mezu, scor final 1-1.

Întâlnirea contra secund clasatei Dunărea Călărași părea complicată de la început pentru „Ripi”. Au fost puse față în față două echipe a căror traiectorie a fost una diametral opusă, cel puțin în ultimele etape. Timișorenii intrau pe gazonul din Ciarda Roșie după cinci înfrângeri consecutive, cu „interimar” după demisia lui Remus Steop, în fața unui adversar cu zece succese la rând în Liga a II-a, care se luptă pentru promovare, cumva într-o zi de festivă, sărbătoritul fiind nimeni altul decât antrenorul Dan Alexa.

La un sfert de oră după fluierul de start, Dumiter a scăpat cu portarul, ușor lateral dreapta, iar după o inițială respingere a lui Lungu, mingea a recentrată în genunchiul lui Mediop, care și-a confirmat statutul de golgheter al bănățenilor.


Călărașiul a reacționat, nu înainte ca senegalezul Ripensiei să mai aibă o șansă importantă.

Drăghiceanu a trimis un șut din careu doar în bară, ca în minutul 35 mingea să treacă îndeaproape de poartă, după o reluare cu capul a lui Pușcaș. Înainte de finalul primei echipa lui Radu Suciu a rămas în zece oameni, pentru că Horcea a văzut al doilea cartonaș galben, după ce și-a lovit un adversar cu cotul, din săritură. Pauza a venit după o altă ocazie, de această dată a lui Șandru, a cărui șut a fost apărat de Rădulescu.

Deși erau văzuți ca favoriți cerți, oaspeții nu au dat Ripensiei prea multe emoții în partea secundă. Ocaziile la poarta roș-galbenilor au fost rare, în ciuda faptului că Dunărea avea un om în plus pe teren. A venit, însă, în minutul 85, șutul francezului Missi Mezu, din apropierea careului mare. Mingea s-a dus puternic, către vinclu, pentru un 1-1 nesperat înainte de startul meciului, însă cumva echitabil după desfășurarea ostilităților.

Ripensia Timișoara obține astfel primul punct în ultimele șase etape și este poziționată acum pe poziția a 10-a, cu un total de 18 puncte, putând fi depășită de FC Argeș, care va juca de la ora 16.00 cu Hermannstadt.

*

Ripensia Timișoara – Dunărea Călărași 1-1 (1-0) (’15, Mediop / ’85, Missi Mezu)

Ripensia Timișoara: Rădulescu — Ad. Popa (c.), Apro, Stoi, Horcea, Toma — Tudor, Zaluschi (’87, Mânecan), Ungureanu (’76, Bobină) — Dumiter (’85, Matiș), Mediop. Antrenor: Radu Suciu.

Dunărea Călărași: Lungu (c.) — Țenea, Manole, Șandru, Bg. Vasile, Missi Mezu, Drăghiceanu (’56, Danciu), Pană (’72, Cristea), Pușcaș, Kanda, V. Alexandru. Antrenor: Dan Alexa.

Arbitri: Florin Andrei (Târgu Mureş); Asistenţi: Marius Bălan (Dej) şi Gheorghiţă Bălan (Piteşti).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.