SCM Timișoara a învins-o pe ICIM Arad și în Liga Națională. Primul...

SCM Timișoara a învins-o pe ICIM Arad și în Liga Națională. Primul succes al elevelor lui Mihai Coldea în campionat a venit după un meci fără niciun sfert pierdut

0
DISTRIBUIȚI
SCM vs. ICIM

Al treilea joc în Liga Națională pentru nou promovata timișoreană de baschet feminin a fost cu succes. SCM Timișoara a învins-o ieri seară pe ICIM Arad, scor 73-63, după ce s-a impus și în ”dubla” de Cupă cu formația de pe Mureș. A fost întâia victorie în campionat pentru formația pregătită de Mihai Coldea.

Timișorencele și arădencele au încheiat primul sfert la egalitate: 17-17. La pauză SCM-ul avea un avantaj fragil, 37-36, dar s-a impus mai clar în cel de-al treilea, câștigat cu 19-10.


Diferența s-a păstrat la finalul întâlnirii care a consemnat prima victorie a gazdelor în Liga Națională după eșecurile oarecum previzibile cu Sepsi și Satu Mare.

Cea mai bună marcatoare a SCM-ului a fost Maegen Conwright, autoare a 16 puncte. Lloyd (11 pt. și 11 recuperări), Young (3 puncte), Ad. Pop (2), Bota (2), Ardelean (8), Brosovszky (9), Kiriienko (9) și Burdgess (13), au fost celelalte realizatoare ale gazdelor. De la ICIM s-a remarcat Brandi Wingate, coșghetera partidei, cu 18 puncte înscrise.

”Un meci de luptă, un meci care a fost peste nivelul campionatului nostru, ca intensitate. Ambele echipe au practicat un joc bun, dar până la urmă apărarea noastră a făcut diferența și ne-a adus victoria. Aradul a fost primul adversar accesibil, de valoare apropiată cu a noastră și ne bucurăm mult pentru victorie. Până acum, avusesem un program greu, întâlnind Sf. Gheorghe, formație cu mult peste valoarea Ligii Naționale, și Satu Mare, cu care am jucat de la egal la egal vreme de 35 de minute. Adina Stoiedin ar fi putut juca împotriva Aradului, dar ea mai simte dureri, așa că am menajat-o. Pentru noi, sănătatea jucătoarelor este cea mai importantă”, a declarat Mihai Coldea, antrenorul lui SCM Timișoara.

Următorul joc pentru SCM Timișoara va fi în weekendul viitor pe terenul celor de la Phoenix Galați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.