ACS Poli a făcut un antrenament cu doar 15 jucători înainte de...

ACS Poli a făcut un antrenament cu doar 15 jucători înainte de vizita Botoșaniului. Ionuț Popa, contraatac la impresari, inclusiv Cristea Opria: ”Nu accept presiuni”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Gabriel Brezeanu

ACS Poli revine după ”pauza internațională” chiar cu mai multe probleme. Ionuț Popa a mai pierdut doi jucători înainte de meciul cu FC Botoșani: Țigănașu – accidentat grav, respectiv Mailat – pierdut la comisii și ajuns la CFR. Tehnicianul a izbucnit din nou la adresa acestui din urmă caz pe care îl consideră foarte suspect. Popa nu a ezitat să vorbească nici de presiunea pe care impresarul Cristea Opria o exercită asupra sa.

”După jocul cu Juventus, am fost nemulțumiți că am pierdut două puncte, am încercat să atingem până vineri mai multe obiective. Unul a fost să refacem jucătorii accidentați. Nu prea am reușit. Al doilea: să ne vedem de antrenamente să ne îmbunătățim jocul. Nu știu cât am reușit dar am fost mulțumit de atitudinea băieților. Una pe care sper să o dovedească și în jocul de vineri. Vrem victoria, să ne atingem un obiectiv mai îndrăzneț. Acela de primele zece, eu îmi doresc să atingem play-off-ul. Sper să fie conectați, mai ales că în această săptămână ușor ușor un număr de jucători azi, un număr zilele următoare să primească câte un salariu. Pe august, să nu avem surpriza să avem jucători care își depun memorii”, a declarat Ionuț Popa, tehnicianul lui ACS Poli.

Popa nu va putea miza pe Miguel Bianconi, Vașvari (suspendați), dar nici pe Drăghici și Șeroni (accidentați). ”Șeroni, efectiv l-am înțeles uneori, acum nu, luni a făcut antrenament, ieri a făcut RMN și are ruptură. Mă deranjează că se întâmplă astfel de lucruri și responsabilitatea cade pe umerii antrenorului. Nu sunt mulțumit de astfel de lucruri. Noi avem încredere în ei și sunt convins că lucrurile se vor îndrepta la această echipă”, a spus Popa. Mai mult, situația lui Munteanu e neclară, jucătorul acuzând dureri la inghinali. ”Principalul” lui ACS Poli a admis că a avut antrenemente cu un efectiv foarte mic: ”Am avut 15 jucători la pregătire. UTA a câștigat într-un an campionatul cu 13 jucători…. Normal, e greu.


Am pierdut practic patru jucători în această toamnă”.

”Îmi pare rău că după jocul de la Juventus au apărut mereu versiuni și comentarii despre atacul lui Cânu asupra unui jucător, care a suferit niște zgârieturi, pe care le poți face pe un teren sintetic, la miuță. Că trebuia eliminat. Dar noi că am jucat în zece ultimele minute, că Țigănașu are ruptură de ligamente și nu mai joacă până în vară, nu a vorbit nimeni. Și am mai pierdut un jucător. Mailat. Mă deranjează că eu l-am promovat, a plecat în condiții cel puțin suspecte. Cum spuneam, mai exista cazul Brandan, unde s- a dat în alt sens. E un caz care trebuie dat pe mâna justiției. Am văzut declarația lui Becali, care a renunțat la transfer, a spus că trebuia să-i dea 7.000 de euro lui Mailat lunar și 100.000 la impresar, văd că profită alții de munca noastră”, a precizat Ionuț Popa despre ultimul junior pierdut de club.

Despre FC Botoșani, tehnicianul a avut doar cuvinte laude: ”Se descurcă destul de bine. Au cea mai periculoasă conducere. În frunte cu Toni Heleșteanu. În ghilimele spun asta… Au echipă foarte bună, e efectiv în play-off. Nu mai poate fi ajunsă și o echipă care sunt convins că va juca și aici foarte bine, dar și noi o vom face în ciuda problemelor avute”.

”Când Mailat a revenit nu a mai fost prietenul nostru”. Popa îl vrea pe Birlică președinte

Întrebat de anumite declarații ale impresarului Cristea Opria, care acuza aducerea jucătorilor croați la ACS Poli, Popa a spus că atunci ”când nu o să mai fiu antrenor aici voi răspunde la toate întrebările cum credeți voi…”, apoi a continuat… ”Am adus doi jucători prin intermediul lui Vranjkovic. Și de Fucek cred că aveam acum nevoie. Ce mă deranjează la domnul Opria, îl respect mult pentru că a ajutat clubul. Dumnealui e impresarul lui Bârnoi. Când a început campionatul era titular. Opria era aproape de noi. Când și-a revenit Mailat, că era accidentat, nu a mai fost prietenul nostru. Am înțeles că se fac tot felul de insinuări, presiuni. Eu am vorbit în acest sens și cu domnul Robu. Eu sunt prieten și cu el, și cu Iacob, Anamaria, oricine, dar nu se fac presiuni de către impresari. Dovadă că îl băgam pe Mailat pentru că era bun. Vine rândul altor jucători, Haruț, Bârnoi, care trebuie să-și facă loc prin valoare. Apoi Oprea, Podină, se pot ridica și ei la un nivel bun, dar într-un timp scurt sau lung. Mâine, poimâine, sunt băgat în nu știu ce grup… Mie nu-mi plac lucrurile care nu se discută față în față”, a subliniat Ionuț Popa.

Tehnicianul are și un favorit în lupta pentru scaunul de președinte al clubului. ”Domnul Drăgoi și-a depus demisia, chiar ieri am discutat cu dânsul, deocamdată nu știu cine va veni, CD va decide. Dacă ar fi după mine aș merge pe continuitate… în locul lui Drăgoi l-aș pune pe Radu Birlică”, a conchis Popa.

Partida ACS Poli Timișoara – FC Botoșani se dispută vineri, de la ora 18.00, în etapa a 18-a a Ligii I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.