Alegeri parțiale în vestul țării: PNL și PSD, 2 – 1 în...

Alegeri parțiale în vestul țării: PNL și PSD, 2 – 1 în cursa pentru trei primării, după numărătoarea partidelor UPDATE Care a fost prezența la vot

0
DISTRIBUIȚI

La Deva s-a anunțat câștigarea alegerilor de candidatul liberalilor, economistul Florin Oancea, susținut de mai multe formațiuni politice, când mai rămăseseră de numărat puține voturi. El a mai candidat la funcția de primar, o dată ca independent și a doua oară din partea ALDE, reușind să câștige alegerile la a treia încercare. Pe locul al doilea s-a situat reprezentantul PSD, Petru Mărginean, iar pe locul al treilea, Marius Blendea, candidat independent.

Și în comuna Checea, alegerile au fost câștigate de liberalul Daniel Florea, care și-a adjudecat majoritatea voturilor exprimate, în timp ce la Bocsig, scrutinul a desemnat-o câștigătoare pe Teodora Felicia Abrudean, candidat al social-democraților.


Aceste rezultate au fost comunicate în urma numărătorilor paralele, făcute de reprezentanții partidelor.

UPDATE La alegerile din municipiul Deva, câștigate de liberalul Florin-Nicolae Oancea, din 59.617 alegători înscriși în listele electorale din circumscripție, s-au prezentat la vot 22.052 persoane, numărul voturilor valabil exprimate fiind de 21.502, din care câștigătorul alegerilor a obținut un număr modest de 9.065 de voturi. Procentajul participării la vot a fost de 37,16%, cel mai mic din toate localitățile în care s-au organizat alegeri, în toate celelalte, prezența fiind de peste 50%.

Teodora Abrudean, câștigătoarea alegerilor din comuna Bocsig, care a candidat din  partea PSD, a obținut 45,98% din totalul voturilor exprimate. Pe listele de alegători au fost înscriși 1.693 de alegători, din care, până la ora 21,00, au votat 1.504 locuitori, ceea ce reprezintă un procent de 61,68%, una din cele mai mari prezențe la vot la alegerile parțiale care au avut loc duminică. Teodora Abrudean a fost până acum consilier juridic în cadrul primăriei Bocsig.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.