Informatica Timișoara a anulat importantul joc de campionat cu United Galați. Gabriel...

Informatica Timișoara a anulat importantul joc de campionat cu United Galați. Gabriel Lungu: ”E caz de forță majoră”

0
DISTRIBUIȚI

Informatica Timișoara și-a anulat ”unilateral” duelul de vârful clasamentului cu United Galați din Liga I la futsal. Meci care trebuia să se dispute mâine seară în Sala ”Constantin Jude”. Nu mai puțin de opt jucători ai vicecampioanei, inclusiv antrenorul-jucător Robert Lupu, s-au îmbolnăvit după ce echipa bănățeană a luat ieri masa într-o locație din oraș.

Partida Informatica – United Galați apare de azi anulată pe site-ul FRF. Președintele clubului bănățean a dezvăluit cauza. ”Am probleme cu opt fotbaliști, au toxiinfecție alimentară, acuză o stare de vomă. Nu știu ce au mâncat ieri și aseară au avut de suferit… Doar doi au scăpat, portarii Teddy (Lungu, n.r. fiul său) și Voin, primul a fost în Slovenia, cu echipa națională U17, și al doilea acasă. Eu nu am fost aici. E un virus, am mai auzit la multă lume din oraș… Nu știu ce au făcut, unde au mâncat…”, a declarat Gabriel Lungu pentru PRESSALERT.ro.

Meciul e anulat oficial, dar clubul timișorean e cel care teoretic și-a asumat riscul.


Mâine, cazul va fi pe masa comisiilor federale. ”Am cerut reprogramarea, acum vedem ce hotărăște comisia, noi am făcut demersurile. Au fost la medic, le-a prescris tratament… Galațiul e deja aici din ce am înțeles. Ce să fac? Dacă era meci în deplasare mi-ar plăcea să amân un meci, dar dacă e acasă e clar că am o problemă… E chiar un caz de forță majoră… Eu voiam să joc, eram pe val, am făcut egal cu Deva. Dacă și antrenorul-jucător Lupu e afectat”, a mai spus Lungu.

Informatica Timișoara are și probleme financiare, după ce autoritățile nu au mai virat bani în conturile clubului. Deocamdată însă clubul poate supraviețui, problemele de participare din această cauză ar putea apărea însă în primăvară. Alte două echipe au probleme mari. Muncitorul Reșița nu a disputat un meci iar echipa din Târgu Mureș, altădată o forță a campionatului, a fost cât pe ce să nu fie programată. ”Am făcut demersuri, ca membru la futsal, să se dea drumul la sprijinul financiar oferit de FRF, de 6.000 de euro, pentru că sunt mai multe echipe într-o situație proastă… Poate anul viitor se va schimba atitudinea oficialităților. Și Târgu Mureș a avut probleme, cu restanțele. Dacă continuăm așa probabil vom avea și noi aceeași soartă. Din retur, dacă nu face nimeni nimic… Am de încasat bani și de la Primărie, până acum nimic, nici de la CJ Timiș”, a conchis Gabriel Lungu.

Pe 14 noiembrie Informatica Timișoara are meci tot pe teren propriu, cu Dunărea Călărași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.