O parte dintre fostele clădiri ale fabricii Elba, demolate prin explozii controlate...

O parte dintre fostele clădiri ale fabricii Elba, demolate prin explozii controlate FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-212539821">
Foto: Virgil Simonescu

O societate comercială din Hunedoara a demolat, astăzi, prin explozii controlate, mai multe clădiri care aparțineau uneia dintre cele mai vechi fabrici din oraș, Elba, în zona Gării de Nord.

Nu toate construcțiile vizate au căzut, însă, două dintre acestea rămânând în picioare după risipirea fumului. „A fost o explozie controlată, o demolare cu exploziv. În proporție de 90 la sută o lucrare bine reușită. Sunt mulțumit de ceea ce s-a făcut, mai puțin de partea de pregătire mecanică a lucrării. A fost o cantitate de 28 de kilograme de exploziv, dinamită și 280 de capse electrice, de inițiere. Pentru clădirile care nu au picat în totalitate va fi aplicat un procedeu mecanic, mai exact o fărâmare cu cleștele pneumatic. Vor fi dărâmate. Există și posibilitatea să cadă de la sine, dacă cedează susținerea mecanică a casei liftului. Practic, toată rezistența este pe casa liftului”, a spus artificierul Muraru Petronel.

Clădirile au fost părăsite după ce liniile de producție aflate acolo s-au mutat într-un ansamblu nou, contruit în zona Freidorf. Detonarea controlată a durat doar două minute, prin această demolare proprietarul încercând să facă terenul mai atractiv pentru potențialii investitori. Terenul de 69.000 de metri pătrați a fost scos la vânzare pentru 24 de milioane de euro, însă până acum nu și-a găsit cumpărător.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.