”Interimarul” Radu Suciu, doar în tribună la al treilea 1-1 cu Ripensia...

”Interimarul” Radu Suciu, doar în tribună la al treilea 1-1 cu Ripensia în B. De unde va fi următorul tehnician al roș-galbenilor

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Gabriel Brezeanu

Ripensia Timișoara a remizat, scor 1-1, cu UTA Arad pe ”Dan Păltinișanu”, în etapa a 16-a a Ligii a II-a. Pentru Radu Suciu, ”interimarul” roș-galbenilor, a fost al treilea scor identic de când a preluat echipa în B. În mod inedit însă fostul portar al Politehnicii nu a primit voie de la observatorul partidei să stea fizic pe banca gazdelor.

”Nu pot să comentez rezultatul. Pot să spun că jocul nostru a fost mai slab. Față de ce am jucat și ce ne dorim, dar trebuie să apară o creștere. Din păcate nu a apărut. Timpul e extrem de scurt. E foarte greu să implementezi, facem antrenamente, din păcate la meci nu ies. În tensiune se revin la vechiuri obiceiuri. Să vedem cât de abili suntem să reușim să implementăm. Într-o situație ca a noastră echipa trebuie condusă de pe margine”, a declarat Radu Suciu.

Antrenorul Ripensiei a urmărit jocul doar din tribună, dintr-o chestiune logistică, legitimația sa de la FRF nu a fost prezentă pentru partida cu UTA. ”Așa am fost informat că nu am voie să stau pe bancă. Îmi trebuia un ID. Sunt chestiuni tehnice, de regulament. Acel document de la Federație, acel document nu a existat pentru meciul de azi”, a explicat Suciu.

Roș-galbenii au avut azi în mod surprinzător un nume absolut nou care a și intrat pe final în teren. E vorba de jucătorul de profil defensiv Marius Toma. Jucătorul în vârstă de 27 de ani a venit liber de contract ”peste noapte” deoarece avea statut de amator la ACS Dumbrăvița.

”Părerea mea e că nu putem sau nu suntem învățați să jucăm în etape intermediare. UTA a mai jucat în Liga a II-a e posibil să se concentreze mai bine, dar nici ei nu sunt foarte proaspeți. A contat sigur că am jucat și pe Dan Păltinișanu.


S-a văzut diferența. E clar un dezavantaj, dar ne obișnuim cu rigorile Ligii a II-a”, a precizat Suciu. Despre sistemul de joc (5-3-2) folosit de el fostul portar a adăugat că ”am încercat să compensăm prin densitate jucând cu cinci fundași, pentru că s-au primit multe goluri”.

”Scopul nostru în acest prim an e să ne menținem în Liga a II-a. Și ASU anul trecut, la fel a mers, e o diferență mare între Liga a II-a și a III-a. E vorba și de ritm. Deplasări lungi…”, a fost o altă replică a lui Radu Suciu.

”Ripi” suferă și la capitolul detalii în ”ale organizării”, fapt recunoscut franc de Suciu: ”Suntem conștienți că performanța echipei a luat-o înaintea organizării… Asta e, recunoaștem. Dar nu puteam decât să mergem înainte”.

”E o stare de fapt de mai mult timp. E și urmarea fotbalului slab practicat… Un fotbal pe angajament într-o țară care are altfel de calități…”, a fost răspunsul tehnicianului când a fost întrebat de numărul mic de spectatori de la duelul cu UTA.

Următorul antrenor al lui ”Ripi” va fi (tot) timișorean

Contactat de PRESSALERT.ro președintele Ripensiei a spus că următorul antrenor principal al echipei va veni din Timișoara. ”Nu ne permitem oricum, din punct de vedere financiar, să aducem un antrenor din altă parte. Domnul Radu Suciu va rămâne oricum alături de noi și-l va sprijini pe următorul antrenor”, a concluzionat Radu Ienovan.

Cristian Todea: ”Egalul e prea puțin pentru noi”

Utiștii au fost chemați după meci la gard de fani, dar mulți dintre aceștia i-au certat după acest rezultat văzut mai degrabă ca încă unul negativ pentru arădeni. ”Am făcut multe greșeli… Am revenit după gol în repriza a doua. Pe final puteam să și câștigăm. Am avut mai multe cornere și faze fixe. Ocazii am avut. Cred că egalul e prea puțin pentru noi astăzi”, a spus Cristian Todea, ”principalul” lui UTA, la declarații.

”După părerea mea e o lipsă de comunicare, nu de valoare. Și golul de astăzi, după o fază fixă la centrul terenului eu spun că dacă era mai multă comunicare nu avea cum să scape jucătorul advers singur cu portarul”, a conchis Todea cu referire la erorile defensive. Acolo de unde ar putea dispărea inclusiv portarul Grahovac.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.