Campioane doar la timpul trecut: Ripensia și UTA s-au blocat pe ”Dan...

Campioane doar la timpul trecut: Ripensia și UTA s-au blocat pe ”Dan Păltinișanu”. Egalitate între cele mai titrate formații din B GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Un cadru mai spectaculos decât jocul în sine. Foto: Gabriel Brezeanu

La lumina reflectoarelor Ripensia Timișoara și UTA Arad nu au strălucit pe măsura palmaresului. După o primă repriză slabă roș-galbenii au deschis scorul prin Mediop, dar au încheiat jocul în genunchi, fiind aproape să încaseze golul decisiv în prelungiri. Scorul final a rămas 1-1.

Nici măcat 400 de oameni nu au fost interesați de ”Ripi” – UTA pe ”Dan Păltinișanu”, pe înserate și în condiții meteo nefavorabile, ce-i drept. Cei circa 50 de fani oaspeți au avut ca ”opoziție” doar micuța galerie roș-galbenă de la tribuna I. Reprezentația din teren nici nu merita însă un public mai numeros. Cele două echipe și meciul în sine ar fi fost cu siguranță mai spectaculoase în ”Ciarda Roșie”. Altfel, pe o ploaie mocănească UTA a avut numeric mai multe șanse în prima repriză. Hlistei, de la oaspeți, s-a remarcat însă cu reluările sale în bara transversală, așa cum a făcut-o în două rânduri, de fiecare dată cu capul, în minutele 9 și 38. Ripensia a plusat doar pe finalul reprizei la capitolul artistic. Reluarea lui Mediop pe spate nu a sfârșit însă în plasa UTA-ei precum cea a lui Predescu de la ASU în urmă cu câteva săptămâni. Grahovac reușind să respingă.

Repriză secundă mai activă

În minutul 50 Grahovac iese greu din poartă în lateral. Mediop agață balonul și obține ușor un penalty care nu se putea refuza. Execuția de la punctul cu var a lui Adrian Zaluschi a fost una însă care nu necesită comentarii. Mingea trecând, pe jos, pe lângă poartă. Golul a venit însă în minutul 62, când Mediop a preluat singur complet în fața careului advers și a trimis din prima cu stângul pe lângă un Grahovac și el visător în această seară. În minutul 68 putea fi chiar 2-0 dar Dumiter trage paralel cu poarta  după o minge scoasă bine de Bobină. Vine, în schimb, golul de 1-1, Adili centrează și Curtuiuș trimite cu capul imparabil în dreapta lui Rădulescu. După reușită tot arădenii au fost mai insistenți. Cu șapte minute înainte de final oaspeții au vrut să repete figura, dar de această dată centrarea macedoneanului a fost reluată cu capul de Păcurar în brațele lui Rădulescu. Curtuiuș putea și el trimite mai bine cu capul în prelungiri. Atacantul arădenilor a trimis apoi pe lângă poartă din șase metri. Mai mult, UTA a cerut și un penalty la Hlistei în ultimele secunde.

Cu acest punct Ripensia ajunge la cota 20 pe locul 11, în timp ce UTA rămâne la două puncte în spate, dar urcă peste Brăila în clasament, adică pe poziția a 13-a.

De remarcat că de la meciul precedent dintre Ripensia și UTA gazdele i-au păstrat în continuare și chiar titulari pe căpitanul Adi Popa și portarul Rădulescu. Mai mult, la conducerea băncii tehnice s-a aflat și acum, și atunci, Radu Suciu. Acesta a surprins pe final prin trimiterea în teren a unui jucător nou, Marius Toma (ex-Dumbrăvița).

De asemenea, UTA a rămas fără victorie la Timișoara în acest sezon, după ce a pierdut cu ASU Poli. Mai mult, arădenii au suferit o înfrângere amară în vară și cu ACS Poli aici. Toate cele trei timișorene ”stau” mai bine ca echipa fanion a Aradului.

Ripensia Timișoara: Rădulescu – Ad. Popa (cpt.), Stoi, Vlădia, Apro, C. Toma – Zaluschi (90 M. Toma), L. Tudor, Ungureanu (64 Bobină) – Dumiter (90+3 Matiș), Mediop.


Antrenor: Radu Suciu.

UTA Arad: Grahovac – Adili, Scutaru, Ciucă, Burlă – Strătilă (58 Păcurar), Tănase (86 Jorza), A. Cârstocea, Stahl (73 Prună) – Hlistei – Curtuiuș. Antrenor: Cristian Todea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.