BC SCM Timișoara, învinsă de U-BT Cluj-Napoca într-un derby tensionat pentru primul...

BC SCM Timișoara, învinsă de U-BT Cluj-Napoca într-un derby tensionat pentru primul loc. Decizii ciudate și probleme pentru cel mai bun om al ”leilor”

0
DISTRIBUIȚI

”Leii din Banat” nu au putut acapara primul loc din Liga Națională la finele anului 2017. BC SCM Timișoara a suferit totodată în această seară primul eșec, în campionat, pe teren propriu contra celor de la U-BT Cluj Napoca. Cu o bancă mai solidă ardelenii au profitat de problemele gazdelor și s-au impus cu 81-70. Meciul a fost însă tensionat până spre final iar câteva decizii ale arbitrilor au aprins publicul prezent în ”Olimpia”.

BCT-ul a început derby-ul pentru postura de lider la finele turului cu Drăgușin, Gheorghe, Jeremic, Komatina și Burdgess. Astăzi însă coșgheterul ”leilor” a jucat într-un picior și a făcut-o doar în prima repriză. Sârbul Jeremic având o problemă la un deget după cum avea să releve la final tehnicianul Tudor Costescu. Clujul, cu rezerve la nivelul titularilor, au început agresiv și au făcut rapid rotații mai ales pentru ofensivă. Acest lucru s-a văzut pe tabelă din toate punctele de vedere: puncte multe, dar și faulturi. 11-23 arăta la un moment dat scorul în prima pătrime. Alb-violeții au luptat apoi și au redus din diferență. 20-27 a fost rezultatul primul sfert. În sfertul 2 bănățenii s-au apropiat la patru puncte, dar doar atât. La jumătate partidei tot U era în control: 31-41. Jeremic zero puncte, nu a mai apărut, dar Komatina avea deja 16 puncte în aceste momente. BC SCM Timișoara a rămas în joc, dar a urmat aceeași desfășurare, cu câteva ”amendamente”. În sfertul 3 ”leii” se apropie din nou. Popa Calotă face 42-44, apoi e implicat într-un clinci cu Gray. Pedeapsa e mai dură pentru gazde deși antisportivul primit de Gray a însemnat eliminarea sa din joc, U-BT a primit posesia și a profitat. Distanțându-se imediat la 53-44. Pe finalul penultimului sfert, la 53-56, când timișorenii se apropiau din nou periculos, brigada condusă de Ciulin dictează ușor un fault Mijajlovic, nervos jucătorul dă cu mingea de pământ și e sancționat suplimentar (cu tehnic), la fel și echipa bănățeană. Fapt care trezește sala mai plină ca de obicei.

Ultima pătrime s-a reluat de la 53-59 iar Calotă și compania au luptat admirabil. Spre satisfacția publicului Komatina îi aduce prima dată pe ”lei” în avantaj (64-63), dar din acest moment urmează încă o perioadă neagră, decisivă, de această dată și cu greșeli, dar și nereușite ofensive. Un 0-10 care a înclinat decisiv balanța în favoarea oaspeților. Aceștia vor trece anul în postura de lideri, mai având totodată un meci pe 30 decembrie acasă cu cealaltă timișoreană, Timba. BC SCM rămâne deocamdată pe poziția secundă.

Cel mai bun marcator al ”leilor” și al partidei a fost Milos Komatina, autor a 23 de puncte.


Dintre colegii săi el a fost urmat la acest capitol de: Popa Calotă (18 puncte), Diaz (11), Mijajlovic (9), Burdgess (4), Tohătan (2), Drăgușin (2) și T. Gheorghe (1). De partea cealaltă au strălucit pentru U-BT Lassanah Kromah (21 puncte) și Giordan Watson (19).

”Per total, un parcurs merituos”

Antrenorul ”leilor” a fost fairplay la final și a recunoscut puterea adversarului. ”Felicitări echipei din Cluj, a câștigat meritat. Sunt o echipă tare, agresivă. Am avut niște căderi explicabile. Ne lipsesc jucători din rotație din varii motive. Dar sunt foarte mulțumit de băieți din punct de vedere al efortului și al dărurii. Jeremic e accidentat la degetul mare de la picior. A încercat la începutul meciului, nu a putut să ne ajute astăzi… Cred că am fi băgat mai multe puncte. E un jucător care ajută echipa și ofensiv și defensiv. Nu pot să spun că am fi câștigat cu sau fără el”, a declarat Tudor Costescu cu referire la situația lui Mladen Jeremic.

Tehnicianul a încercat să se ferească de un răspuns direct cu referire la faza în care Mijajlovic a văzut ”tehnic”: ”Nu pot să spun ce s-a întâmplat, a fost un moment în care am avut și noi o cădere. Nu pot să judec, am văzut același lucru, dar a fost un moment important acolo într-adevăr. A fost un moment greu. Am jucat cu doi-trei români pe teren, nu a fost un meci ușor. Era greu și cu echipa întreagă… Îmi pare rău că am pierdut meci acasă, important în economia campionatului, da per total e un parcus merituos nu în cele mai bune condiții, dar țin să felicit jucătorii pentru profesionalism și cum s-au comportat”, a mai spus Tudor Costescu.

”Un meci intens, știam că va fi așa. Pentru primul loc la finalul turului. Nu era așa de importantă poziția la finele acestei părți a sezonului, că era 1 sau 2, important e că am jucat cu tăria de a demonstra că suntem cei mai buni. Sunt foarte mândru de cum am evoluat, începând cu internsitatea de la startul meciului, pe care am încercat să o menținem la cote mari pe toată durata, terminând cu puterea noastră mentală din sfertul 4, când am fost conduși cu un punct. Felicit elevii mei”, a spus și Mihai Silvășan, antrenorul lui U-BT Cluj-Napoca.

Pentru BCT urmează pe 4 ianuarie un meci tot cu BC Timba, returul va fi considerat pe terenul ”urșilor”. Duelul local se va juca în Sala ”Constantin Jude”, joi, 4 ianuarie, de la ora 18.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.