Bebelușii cu afecțiuni respiratorii, mai bine tratați la Maternitatea “Bega” din Timișoara,...

Bebelușii cu afecțiuni respiratorii, mai bine tratați la Maternitatea “Bega” din Timișoara, în urma unei donații importante

0
DISTRIBUIȚI

Bebelușii din vestul țării care vin pe lume cu diferite afecțiuni respiratorii vor fi mai bine tratați în cadrul Maternității “Bega” a Spitalului Județean Timișoara. Compartimentul de Pneumologie Pediatrică va fi dotat cu aparatură de ultimă generație în valoare de aproximativ 10.000 de euro, în perioada următoare. Asta după ce Fundația “Bardeau” a donat suma de bani cu scopul de a veni în sprijinul copiilor internați pe această secție.

“Această aparatură absolut necesară pentru Compartimentul de Penumologie Pediatrică va ajuta la diagnosticul precoce al complicațiilor pulmonare, la monitorizarea insuficienței respiratorii, la diagnosticarea astmului bronșic la copiii mici, precum și la asigurarea inhaloterapiei prin aparate de aerosoli și spacere individuale, suport terapeutic ventilator cu flux crescut de oxigen, conform celor mai recente ghiduri terapeutice.


Pentru terapie parenterală, injectomatele și perfuzoarele donate vor ajuta la administrarea tratamentului injectabil în conditii optime pentru micii nostri pacienți”, transmit reprezentanții Spitalului Județean Timișoara.

Bolile respiratorii sunt cea mai frecventă cauză de morbiditate și mortalitate în patologia pediatrică, frecvența acutizărilor fiind mai crescută iarna, în orașe, în special la copiii de vârstă mică.

În cadrul Maternității Bega sunt spitalizați anual peste 1.500 de copii cu afecțiuni respiratorii, care au nevoie de tratament specializat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.