CJ Timiş, primele demersuri pentru realizarea unui complex sportiv în locul stadionului...

CJ Timiş, primele demersuri pentru realizarea unui complex sportiv în locul stadionului „Dan Păltinişanu”

0
DISTRIBUIȚI

Se demolează sau se reabilitează? Soarta Stadionului Dan Păltinișanu este incertă, însă, conform unui raport care va ajunge pe masa consilierilor județeni din Timiș la următoarea ședință de plen, arena nu mai corespunde standardelor.

„Menționăm că, în prezent, infrastructura, soluțiile arhitectonice și funcțiunile curente nu mai corespund standardelor și normelor internaționale, în plus, limitează valorificarea potențialului municipiului Timișoara, principalul pol de creștere economică de interes național din vestul României în organizarea de evenimente sportive, culturale și de agrement la standarde europene. Mai mult, în anul 2021 Timișoara va fi
Capitala Culturală Europeană, toate acestea arătând importanța realizării unui complex sportiv la nivel de standarde europene.

În susținerea celor mai sus arătate, stau și concluziile cuprinse în cap.VIII din Proiectul întocmit de S.C. Europroiect S.R.L. privind evaluarea siguranței structurilor construcțiilor la stadionul Dan Păltinișanu Timișoara, care menționează următoarele:
„La Tribuna Oficială precum şi la Tribuna 2, pentru evaluarea consecinţelor care ar putea urma din cauza fisurii verticale observate pe faţadă şi a crăpăturiior din astfaltul de coronament, se impune să se urmărească în timp comportarea de ansamblu a rambleului, gradenelor şi a construcţiilor prin masurători topometrice periodice, in vederea elaborarii proiectelor de consolidare.


La copertinele metalice elementele ce prezintă zone afectate de coroziune vor fi curăţate de rugina şi apoi protejate împotriva coroziunii cu pelicule rezistente. Se vor verifica periodic bazele stâlpilor ce au fost protejate cu tablă. Se propune demolarea şirului de stâlpi dinspre terenul de fotbal, împreună cu acoperişul zonei aferente, din motive funcţionale”, se arată în raportul proiectului care poate fi consultat pe larg aici.

Discuţiile despre demolarea stadionului Dan Păltinişanu nu sunt noi. Ultima rundă a avut loc imediat după numirea lui Sorin Grindeanu în funcţia de premier. În afară de cele 150 de milioane de lei prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală Timişul nu a primit alţi bani de la Guvernul României pentru construcţia unor obiective.

Cât privește soarta stadionului, în același proiect se arată că „se aprobă necesitatea și oportunitatea dezvoltării unui complex sportiv pe actualul amplasament al stadionului ”Dan Păltinișanu” Timișoara, identificat potrivit CF nr.406735 Timișoara, nr.top.14164/1; 14166/1; 14165/1; 14167/1 în suprafață de 55.423 mp. Se aprobă demararea procedurilor de elaborare a studiilor și a documentațiilor tehnico-economice (SPF, SF) necesare în vederea realizării unui complex sportiv, pe amplasamentul prevăzut la art.1 din prezenta hotărâre. Sursele financiare necesare întocmirii studiilor și documentațiilor prevăzute la art.2 vor fi suportate din bugetul propriu al Consiliului Județean Timiș”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.