Echipele din SCM Timișoara respiră după plata unui salariu. Ce datorii mai...

Echipele din SCM Timișoara respiră după plata unui salariu. Ce datorii mai sunt către jucători și când se preconizează că se va ajunge cu banii ”la zi”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Emanuel Titus Ilieși

Formațiile care fac parte din clubul sportiv municipal au primit la începutul săptămânii o gură de oxigen. SCM Timișoara a reușit să plătească după o perioadă de secetă câte un salariu către jucătorii de baschet, handbal și rugby. Clubul autorităților va fi însă de mâine din nou dator cu câte două salarii către majoritatea componenților.

Din informațiile noastre jucătorii legitimați la cluburile aflate sub aripa SCM-ului au primit în corpore în aceste zile un salariu. În această perioadă de neplată cluburile au riscat să-și piardă o parte din jucătorii de bază, în special pe cei străini. Până la urmă se pare că situația s-a rezolvat fără memorii. Problemele nu au apărut din cauze legislative, conform informațiilor noastre Primăria Timișoara a ales să rezolve alte probleme stringente ale orașului (vezi Colterm) și să pună astfel sportul pe ”hold”.

Printre echipele care-și așteptau banii cu nerăbdare se află și cea de baschet masculin.


”Cu cei care erau la echipă nu au fost probleme. A fost o mică, dar nu pot să-i spun revoltă, din partea străinilor mai noi, care nu s-au mai confruntat cu situația aceasta, dar până la urmă și eu au înțeles”, ne-a spus Ilie Trițoiu, managerul general al BC SCM Timișoara.

În ciuda problemelor financiare avute echipele de baschet masculin și handbal masculin, BC SCM și SCM Politehnica, încheie anul 2017 pe poziții fruntașe. ”Leii” joacă pe terenul lui Phoenix Galați sâmbătă și se află cu alte trei formații la egalitate de puncte în fruntea Ligii Naționale. ”Eu mă așteptam la asemenea rezultate pentru că avem o echipă bună… Cu siguranță faptul că ne-am păstrat un nucleu de bază a contat. E o strategie de care vrem să ne ținem. Vrem să păstrăm majoritatea jucătorilor actuali. Bineînțeles ne vom despărți de cei care nu au dat randament. Important acum e să batem la Galați, dacă o facem avem șanse mari să terminăm anul pe primul loc”, a precizat Trițoiu.

SCM Poli e și ea pe cai mari în Liga Zimbrilor. După succesul de ieri, de la Vaslui, elevii lui Pero Milosevic au terminat anul calendaristic pe locul 2. La două puncte de liderul Steaua. Celelalte grupări care-și așteptau banii sunt Timișoara Saracens (rugby), CS SCM Timișoara (baschet feminin) și divizionara secundă de handbal feminin a SCM-ului.

Rezolvare până în februarie

În condițiile în care mâine ne vom afla la jumătatea lunii, datoriile SCM către majoritatea jucătorilor și alți angajați vor ajunge din nou la cota de două salarii restante. Șeful secției de baschet, Ilie Trițoiu, e optimist și spune că se preconizează ca jucătorii să ajungă cu banii la zi cel târziu în luna februarie, cu precizarea că la începutul anului viitor se va mai face o plată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.