Esenţe străbune: folclor specific din zona Banatului pe noul album semnat Mădălin...

Esenţe străbune: folclor specific din zona Banatului pe noul album semnat Mădălin Luca

0
DISTRIBUIȚI

Naistul timișorean Mădalin Luca pregăteşte apariţia unui nou CD care poartă numele de Esenţe Străbune, un material de muzică instrumentală. Alături de el, melomanii vor descoperi un acompaniament orchestral format doar din instrumente de lemn, cuprinzând melodii din folclorul specific din zona Banatului.

„Originalitatea CD-ului constă în faptul că instrumentul solistic este naiul, în România muzica bănăţeană fiind prea puţin interpretată la acest instrument, iar un CD cu foclor din Banat având ca instrument solistic naiul, nu a fost realizat până în prezent. Inovaţia proiectului şi valoarea adăugată muzicii tradiţionale va fi exprimată prin interpretarea solistică a naiului. De asemenea, muzica va fi interpretată la instrumente acustice de coarde şi de suflat din lemn, pentru a reaminti şi păstra originalitatea folclorului din Banat, care la originile lui era interpretat cu acest gen de instrumente“, spune realizatorul acestui material sonor.

Albumul cuprinde 11 piese din Banat, iar printre cei care au colaborat la realizarea lui se numără Adrian Avram, Florin Gruia, Ionicut Butan, Mircea Ardeleanu, Remus Vălungan şi Mircea Ardeleanu jr..


Lansarea oficială a CD-ului va avea loc în 24 februarie 2018, de Dragobete.

În data de 21 decembrie, Mădălin Luca va susține un concert inedit de nai solo fără acompaniament, de la ora 20.00, la Compania D’arte. Intrarea la concert se face cu donație în valoare de 20 lei. Donaţiile vor fi folosite pentru susținerea proiectelor Companiei D’arte – organizație nonguvernamentala cu misiunea promovării artei și culturii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.