Paul Codrea a preluat oficial Ripensia: ”Așteptam de mult posibilitatea aceasta”. Ce...

Paul Codrea a preluat oficial Ripensia: ”Așteptam de mult posibilitatea aceasta”. Ce obiectiv are cu roș-galbenii și cu cine va colabora

0
DISTRIBUIȚI
Paul Codrea e preocupat și de tineri

Paul Codrea a semnat cu Ripensia Timișoara și are ca obiectiv menținerea echipei în eșalonul secund în ediția 2017-18. Tânărul antrenor va colabora cu fostul ”interimar”, directorul tehnic Radu Suciu, și își dorește în iarnă să întărească echipa roș-galbenă și cu jucători consacrați din afara orașului.

Codrea (36 de ani) a luat deja contact cu activitatea clubului ripensist. A vizionat după-amiază un joc teste între echipele sub 19 și sub 17 ani ale Ripensiei. Mâine, fostul internațional va conduce primul antrenament din postura de ”principal” al formației de seniori din eșalonul secund, care a încheiat anul 2017 pe locul 11 în B.

”Pasul acesta a venit într-un moment bun pentru mine. Mă bucur că am făcut pasul la Liga a II-a, așteptam de mult posibilitatea asta. Sper să fie un lucru bun și pentru mine și pentru Ripensia.


Să avem o colaborare bună și, de ce nu, pe termen cât mai lung. Și eu și ei trebuie să progresăm”, a declarat Paul Codrea pentru Pressalert.ro.

Obiectivul lui Paul Codrea la ”Ripi” va fi salvarea de la retrogradare și o clasare cât mai bună în sezonul în curs. ”Am semnat pe șase luni și dacă se îndeplinește obiectivul contractul se prelungește cu un an”, a precizat Codrea.

Acesta nu va miza la noua echipă pe serviciile lui Cornel Țârdea, cu care a mai colaborat la ASU Poli și nu va avea ”secund”. În schimb se va consulta cu Radu Suciu, care va rămâne la prima echipă pe postul de director tehnic. Paul Codrea își dorește și aducerea rapidă a unui preparator fizic. O variantă e Alexandru Albert, fostul fundaș care a îndeplinit acest rol și la ACS Ghiroda sub comanda sa. Antrenor cu portarii va rămâne Marius Pârva.

”Mă va ajuta pe partea tehnică, nu voi avea antrenor secund. Am mână liberă, oricum și mie îmi place același stil de joc, de posesie. Asta îi caracterizează pe ei. Și stilul meu e așa, dar trebuie să ai jucătorii potriviți pentru acest tip de joc. Sunt câțiva jucători la Ripensia de acest gen, vedem ce mai aducem și vedem ce stil avem”, a mai spus Codrea despre filosofia de joc promovată în Ciarda Roșie.

Paul Codrea își dorește întăriri, mai ales după slăbiciunile arătate de lotul actual în partea a doua a toamnei: ”Mai întâi să iau contact cu băieții, apoi vine vacanța și e timp să atacăm obiectivele noastre. Avem câteva nume în vizor, vedem câți din ei putem să aducem. Sunt din zonă și nu numai”.

Ripensiștii se vor pregăti cu noul tehnician până joi, urmând să revină din vacanță pe data de 8 ianuarie 2018. În perioada următoare se va stabili cantonamentul și adversarii din jocurile amicale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.