Bătrân de 81 de ani, salvat de medicii timișoreni în urma unei...

Bătrân de 81 de ani, salvat de medicii timișoreni în urma unei operații realizată în premieră națională

0
DISTRIBUIȚI

Medicii timișoreni au reușit să salveze viața unui bărbat de 81 de ani după ce au realizat o operație în premieră națională. Potrivit reprezentanților Spitalului Județean Timișoara, pacientul avea mai multe afecțiuni grave.

„Astăzi, în cadrul Clinicii de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean de Urgență «Pius Brînzeu» a avut loc pentru prima dată în țara noastră o intervenție endovasculară de tratament a anevrismului de aortă abdominală în conexiune cu un anevrism de arteră iliacă comună dreapta, deosebit de complexă.


Echipa operatorie a fost formată din Prof. Dr. Ionac Mihai (Chirurgie Vasculară), Dr. Tutelcă Adrian (Radiologie), Dr. Damrau Rolf (Germania), asistent medical Sandu Mihaela (Germania)”, transmite Spitalul Județean Timișoara.

Dispozitivul medical folosit pentru salvarea pacientului a fost achiziționat în cadrul Programului Național de Tehnici Hibride.
Potrivit medicilor timișoreni, spitalizarea și recuperarea în urma acestor intervenții sunt mai scurte față de perioada de recuperare în cazul operaților clasice, fiind o alternativă la chirurgia deschisă, care implică mai multe riscuri intra și postoperatorii.

În următoarele două zile, la Spitalul Județean Timișoara vor mai avea loc astfel de intervenții chirurgicale, efectuate de către aceeași echipă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.