Pe cine dă vina primarul Robu pentru lipsa unui muzeu al Revoluției...

Pe cine dă vina primarul Robu pentru lipsa unui muzeu al Revoluției la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Reaua voință – acesta este principalul motiv pentru care Timișoara nu are un muzeu al Revoluției, consideră primarul Nicolae Robu. Primul oraș liber de sub comunism din România așteaptă de ani buni amenajarea unui muzeu care să găzduiască o parte din istoria luptei pentru eliberarea de sub regimul Ceaușescu. Deși există bani, unica locație agreată de Muzeul Culturii, Garnizoana din Piața Libertății, nu poate fi cedată de Ministerul Apărării Naționale, care preferă ca militarii să aibă sediu în centru.

„E un subiect vechi și, din păcate, nu a existat receptivitate la nivelul guvernului. Pentru acest muzeu al Revoluției stau trei milioane de euro, am înțeles că nu sunt pierduți, deși eu știam că la ora actuală ar fi devenit pierduți la Ministerul Culturii și nu se face acel muzeu al Revoluției, atât de necesar Timișoarei și just să existe în Timișoara ca gest de respect pentru Revoluția română, pentru cei ce și-au dat viața în Revoluția din 1989.


E vorba despre un politicianism la mijloc, că altfel nu înțeleg. Eu mi-am făcut datoria și vizavi de acest subiect, și insist în continuare să se facă. Nu trebuie la ora actuală decât să se facă un transfer al clădirii în care a funcționat comenduirea Garnizoanei la Ministerul Culturii și Ministerul Culturii poate începe construcția acestui muzeu. Din partea primăriei există tot sprijinul. A invoca faptul că nu știu cine ar trebui să funcționeze acolo în sprijinul activităților militare e ridicol având în vedere că au trecut ani de când tot vorbim despre asta și funcționează în altă parte acele structuri, deci nu e nimic indispensabil în activitatea lor. Cum pot de nu știu câți ani să funcționeze pe nu știu unde, ar putea foarte bine să funcționeze în continuare în condiții mai bune pe care primăria a fost dispusă să le asigure pentru acele structuri. E limpede că cineva nu vrea să existe în Timișoara Muzeul Revoluției”, a declarat Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.