Procurori și magistrați, protest în aplauzele timișorenilor față de modificarea legilor Justiției...

Procurori și magistrați, protest în aplauzele timișorenilor față de modificarea legilor Justiției și a Codului Penal FOTO și VIDEO

1
DISTRIBUIȚI

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara au anunțat că se alătură protestului anunțat de magistrații și procurorii din cadrul mai multor instanțe din țară, protest prin care aceștia își exprimă dezacordul faţă de proiectele de modificare a legilor Justiţiei şi iniţiativele legislative pentru modificarea Codurilor penale.

„Ca urmare a aprobării de către Camera deputaţilor a unor proiecte de lege privind domeniul justiţiei cu ignorarea avizului negativ din partea CSM, a voinţei exprimate de peste 4.000 de magistraţi şi a recomandărilor Comisiei Europene, respectiv ca urmare a promovării unei iniţiative legislative pentru modificarea Codului penal şi Codului de procedură penală care va lipsi organele judiciare de instrumentele juridice menite a asigura protecţia vicimelor şi identificarea infractorilor, făcând astfel justiţia penală ineficientă, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara îşi manifestă profunda îngrijorare cu privire la modificările legislative preconizate şi se alătură colegilor din toată ţara, judecători şi procurori, care au decis să îşi manifeste în mod public şi tăcut dezacordul faţă de acestea, ieşind, azi, luni, 18.12.2017, ora 17.00 în faţa Curţii de Apel Timişoara”, spune comunicatul semnat de Adunarea Generală a Procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara.

Zeci de timișoreni s-au adunat la ora 17.00 în piața din fața intrării Palatului Dicasterial, care găzduiește instanțele timișorene, pentru a susține anunțatul protest al magistraților din această după-amiază.

Peste 50 de procurori și judecători de la parchetele și instanțele din Timișoara au ieșit la protest, inclusiv procurori DIICOT, însă fără reprezentanți DNA, au ieșit în piață, fiind aplaudați de timișorenii prezenți. La rândul lor, protestatarii au răspuns cu aplauze manifestării de simpatie din partea celor prezenți.

Înainte de ieșirea magistraților s-a înregistrat și un incident: un bărbat a susținut că a venit să își manifeste dezacorul față de protestul magistraților, susținând că de-a lungul timpului a pierdut numeroase procese cu statul român, acesta declarându-se pentru faptul ca judecătorii să plătească pentru erorile judiciare.


Acesta a încercat să-și strige nemulțumirea, însă a fost acoperit de aplauze, iar în cele din urmă a renunțat și a plecat.

UPDATE După aproximativ 25 de minute, magistrații și procurorii s-au retras, în aplauzele continue ale timișorenilor prezenți, care au strigat „mulțumim!”.

Foto: Virgil Simonescu

1 COMENTARIU

  1. Daca va uitati la pustanii astia care au aparut pe treptele cladirii realizati ca nu au deloc minte.
    Modul lor de a actiona este unul infantil. Sunt usor de manipulat Merg in turma. comportamentul lor este specific varstei de 13-14 ani.
    Nici unul dintre cei 20-25 care apar in imagini nu se poate lauda a fi profesionist.
    Vorba romanului:cu cas la gura .

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.