Tensiuni în PNL Arad și conflict mocnit cu ALDE. De ce a...

Tensiuni în PNL Arad și conflict mocnit cu ALDE. De ce a venit Călin Popescu-Tăriceanu la Arad

0
DISTRIBUIȚI

Filiala arădeană a PNL condusă de Gheorghe Falcă trece prin momente critice. Mai mulți membri ai partidului sunt irtiați de faptul că deși alegerile interne din primăvara acestui an care au avut loc în filiala arădeană a partidului s-au desfășurat nestatutar și au fost invalidate de PNL București, Curtea de Arbitraj nu a luat până acum nici o decizie fermă pentru a impune respectarea statutului partidului.

Situația devine din ce în ce mai tensionată și din cauza modului discreționar în care Gheorghe Falcă înțelege să conducă partidul, și înregistrează eșecuri peste eșecuri. Tensiuni mai vechi au explodat în aceste zile prin demisii răsunătoare, iar numărul nemulțumiților este în creștere.

PNL Arad a rămas fără un deputat

Președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, secretarul general al partidului, Daniel Chițoiu și deputatul de Timiș Marian Cucșa s-au aflat astăzi la Arad, pentru a-l valida pe noul președinte interimar al organizației județene, deputatul Eusebiu Pistru, până în această lună membru PNL, din aripa pedelistă a partidului. Acesta a părăsit partidul în urma unor tensiuni mai vechi cu Gheorghe Falcă, primarul care, așa cum a spus și președintele ALDE, „are superimunitate în fața legii”, deși pe numele lui există mai multe plângeri penale.

Nemulțumit de realegerea nestatutară a lui Gheorghe Falcă în fruntea filialei este și senatorul liberal Ioan Cristina, unul dintre contestatarii alegerilor din primăvară.


La întâlnirea cu liderii ALDE au participat mai mulți primari liberali nemulțumiți de situația din filială, care nu pot părăsi deocamdată partidul pentru a nu-și pierde mandatul, fostul parlamentar Ion Șcheau și Caius Parpală, fost președinte liberal al Consiliului Județean Arad, iar Pistru a promis că în viitorul apropiat jumătate din actualii primari peneliști, dar și alți membri ai partidului, îl vor urma în ALDE.

Demisie în consiliul local

La ședința extraordinară care a avut loc în această dimineață, și consilierul local municipal PNL Isabela Rabotka, ajunsă în dizgrația lui Falcă după ce a declarat public că îi sunt atribuite comunicate care nu îi aparțin, a renunțat la calitatea de consilier după doar șase luni de mandat, afirmând că „am avut ocazia să văd și să înțeleg cum se mișcă lucrurile în orașul nostru și mai ales de ce nu se mișcă lucrurile, vă mărturisesc dezamăgirea mea față de lipsa de cooperare, lipsa de comunicare și permanenta tensiune dintre noi, cei aleși de arădeni să construim acest oraș… Atmosfera promovată și întreținută în consiliu este una necolegială, este una în care se încearcă învrăjbirea consilierilor, semănarea urii între consilieri din același partid, între partidele politice, se seamănă neîncredere și răutate astfel încât orice proiect pentru Arad să fie imposibil de votat în consens”. Deocamdată, Isabela Rabotka nu va părăsi și partidul.

Igaș, un oponent marginalizat

Tensiuni există și între fostul senator și ministru de interne Traian Igaș, și Gheorghe Falcă. Marginalizat la rândul lui în partid, fostul camarad pedelist, la rândul lui un personaj controversat, a devenit un critic extrem de vehement al actualului penelist Falcă, imputându-i acestuia transformarea filialei partidului într-un „SRL cu acțiunile la purtător”. Se vorbește tot mai insistent de intenția lui Falcă de a-l exclude din PNL, pe motiv că „aduce prejudicii partidului”.

Sursa foto: aradon

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.