Trei turiști, surprinși de o avalanșă în Munții Parâng UPDATE FOTO Bărbatul...

Trei turiști, surprinși de o avalanșă în Munții Parâng UPDATE FOTO Bărbatul dat dispărut, descoperit mort

0
DISTRIBUIȚI

Trei turiști au fost surprinși, astăzi, de o avalanșă produsă în zona Vârfulului Cârja, din Masivul Parâng, unul dintre aceștia fiind dat dispărut.

În acest moment este dat dispărut un turist, plecat într-un grup de trei persoane. Au plecat pe traseu, deşi salvamontiştii au avertizat că nu este vreme potrivită pentru aşa ceva. În zonă este ceaţă şi pericol de avalanşe”, a declarat Anemona Doda, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Hunedoara.

Spre locul producerii avalanșei a plecat, în jurul orei 13.00, o echipă formată din trei salvamontiști și doi jandarmi montani.

UPDATE Reprezentanții Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Hunedoara anunță că turistul dat dispărut a fost găsit mort. Acesta are 38 de ani și este din București. “Echipa de prim răspuns alcătuită din trei salvamontişti şi doi jandarmi montani a ajuns la bărbatul surprins de avalanşă care nu a mai prezentat semne vitale.


Turistul, în vârstă de 38 de ani, a fost scos de prietenii lui din zăpada care l-a târât aproximativ un kilometru pe o vale îngustă şi abruptă din zona vârfului Cârja, masivul Parâng. Bărbatul a fost găsit îngropat la un metru în stratul de zăpadă, fără semne vitale. Cel mai probabil, bărbatul prezintă leziuni în zona coloanei cervicale şi a cutiei toracice. Trupul bărbatul va fi transportat cu o targă de salvamontişti şi jandarmii montani pe un traseu dificil, accidentat şi acoperit cu zăpadă, până la DN 66, de unde va fi preluat de un echipaj al Serviciului de Medicină Legală”, transmite ISU Hunedoara.

Sursa foto: Jandarmeria Hunedoara

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.