Zeci de mii de artificii și petarde, consfiscate de jandarmii timișoreni în...

Zeci de mii de artificii și petarde, consfiscate de jandarmii timișoreni în ultimele două zile

0
DISTRIBUIȚI

Jandarmii din au continuat, şi în aceste zile de sfârşit de an, acţiunile pe linia prevenirii şi combaterii comerţului ilegal cu articole pirotehnice, specifice sărbătorilor de iarnă.

Echipajele de jandarmi de la Gruparea Mobilă Timişoara au acţionat în zona pieţelor şi a centrelor comerciale din Timişoara, pentru a depista persoane care încalcă prevederile legale referitoare la deţinerea, comercializarea sau utilizarea articolelor pirotehnice.

În zilele de 27 şi 28 decembrie a.c., au fost depistate 10 persoane care comercializau astfel de articole.


Jandarmii le-au stabilit identitatea şi au întocmit actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală, având în vedere că „orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept” constituie infracţiune, conform Legii nr. 126/1995, republicată.

Întreaga cantitate de 21.264 articole pirotehnice oferite spre comercializare, a fost ridicată în vederea confiscării.

Pe timpul acţiunilor ce au avut loc, jandarmii au mai depistat o persoană care comercializa, ambulant, cutii cu parfum ce poartă numele unor mărci consacrate. Existând suspiciunea că respectivele produse ar fi contrafăcute, jandarmii au întocmit actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală, pentru faptul că „punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare” constituie infracţiune, conform Legii nr. 84/1998, republicată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.