Aproape 200 de locuri de parcare amenajate de Primăria Timișoara, în Girocului....

Aproape 200 de locuri de parcare amenajate de Primăria Timișoara, în Girocului. Robu dă asigurări că vor rămâne gratuite. ”Teama mea este că se va ajunge la certuri între oameni”

0
DISTRIBUIȚI

semnalizare rutiera

Vești bune pentru locuitorii din zona Girocului, din Timișoara. Primăria a finalizat amenajările unei parcări nou nouțe. Deși cele 175 de locuri de parcare au fost demarcate cu linii albe și numerotate, edilul dă asigurări că parcarea nu va fi cu plată.

„E gata parcarea din Calea Girocului din Calea Martirilor, din zona străzii Pepinierei. Asta înseamnă că e și marcată, locurile sunt numerotate și sunt plantați o mulțime de copaci. Este de departe cea mai frumoasă parcare realizată în Timișoara. (…) Am văzut că pornind probabil de la faptul că locurile sunt numerotate, oamenii își fac griji că vor fi taxați în sistem Timpark.


Alții doresc să închirieze locuri, plătind o sumă care nu poate fi foarte mare. Asta în Timișoara nu se poate. Vreau să clarific lucrurile. Este exclus Timpark. Acolo este o parcare publică gratuită pentru cetățenii care locuiesc în blocurile din jurul acestei parcări”, a declarat primarul.

Robu spune că deși cetățenii îi cer să închirieze pe bani locurile de parcare dintre blocuri, deocamdată nu dorește să implementeze un astfel de sistem, care funcționează în orașe precum Cluj–Napoca sau Brașov. „De aici este reținerea mea. Cei care cer acest lucru o fac pentru că nu există destule locuri de parcare și ei spun că atunci când ajung seara acasă nu găsesc loc chiar dacă ați amenajat parcări. Alții sunt în alte zone unde nu am făcut amenajări. Sigur că nu ai ce să închiriezi acolo. Dar acolo unde sunt parcări amenajate și sunt mii de locuri pe care le-am creat în cartiere, în parcări dintre blocuri, acolo un astfel de sistem s-ar putea introduce. Teama mea este că se va ajunge la certuri între oameni. Este posibil ca un loc să fie liber mult timp și cineva va veni și îl va ocupa și în timp ce mașina lui este acolo e posibil să apară cel ce a plătit pentru acel loc și să se supere și să se ajungă la conflict între oameni”, a explicat edilul.

Deși admite că pentru bugetul local taxarea locurilor de parcare dintre blocuri ar fi o sursă bună de bani, edilul spune că „nu știu cum să gestionez situația aceasta, pentru că eu țin foarte mult să avem în oraș un climat de bună înțelegere între oameni”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.