ASU Politehnica a câștigat amicalul cu formația din Banatul Sârbesc. Doi jucători...

ASU Politehnica a câștigat amicalul cu formația din Banatul Sârbesc. Doi jucători au semnat cu ”Băieții în ghete”, Andone așteaptă și un golgheter FOTO

0
DISTRIBUIȚI

”Băieții în ghete” au învins-o pe Vulturul Grebenac, grupare sârbească dintr-o localitate în care românii sunt majoritari. ASU Politehnica s-a impus cu 3-1 după ce oaspeții au menținut egalitatea (1-1) până în minutul 60. Bogdan Andone a mizat în premieră și pe Cristian Scutaru, fundaș care alături de Marvin Schieb reprezintă primele transferuri reușite de alb-violeți.

Meciul s-a jucat la Giroc, pe un teren destul de greu. Echipa oaspete, din Liga a IV-a sârbă, s-a apărat în majoritatea timpului, dar a și rezistat bine atacurilor lui Sorescu și compania. Plămadă a deschis scorul în minutul 23, cu un șut pe jos, după ce cu cinci minute înainte țintise transversala. Peste două minute însă Vulturul a egalat, Dur-Bozoancă fiind învins la colțul scurt de o minge trimisă de Czizik. Ignea și-a trecut și el în cont o bară iar gruparea din Banatul Sârbesc a rezistat bine în continuare. După o oră de joc sârbul Ivanovic, de la gazde, a punctat din pasa lui Gașpar. Tânărul jucător șutase inițial la poartă, dar balonul i-a revenit. În minutul 79 Bădăuță a stabilit scorul final, 3-1, cu un voleu trimis puternic sub bară. Pe final scorul putea fi mai mare pe fondul oboselii acumulate de jucătorii vizitatori, aflați și la primul joc al anului.

ASU Politehnica: Dur-Bozoancă – Bilia, Scutaru, Mera, Taub – Predescu, Krausz, Ignea – Sorescu, Plămadă, Schieb (repriza I). Dur-Bozoancă (Borbei) – Giuricici, Bilia, Bîte, Ghinescu – Teut, Boloca, Lazea, Gașpar – Ivanovic, Bădăuță (repriza a doua). Au mai intrat: A. Lazovic, Bîrlovean.

Bogdan Andone mai vrea un atacant

Primele achiziții ale iernii au fost confirmate. Cristian Scutaru (30 de ani) întărește defensiva după ce a evoluat în tur la UTA. Fundașul va fi astfel din nou coleg cu Mera și Poparadu. Celălalt transfer reușit până în acest moment e cel al lui Marvin Schieb (21 de ani), un atacant care poate evolua și în banda stângă și care a jucat în ultimele două sezoane la ASA Tg. Mureș. Cei doi au semnat pe șase luni cu opțiune de prelungire.

”Important nu e scorul, ci că a fost un antrenament util. A fost greu de controlat mingea. Voiam pe iarbă căci pe sintetic au apărut anumite probleme medicale. Cel mai important lucru e că nu am jucători accidentați. Am spus că avem nevoie de fundaș central, Scutaru a fost prima opțiune și mă bucur că am reușit să-l aducem. El va aduce un plus de valoare echipei. Mă bucur și pentru copiii care au debutat și unii dintre ei au jucat pentru a doua oară. Rămâne să-i vedem în continuare… Mă bucur pentru Gașpar că are un potențial bun și sper ca în primăvară să-l debutez”, a declarat Bogdan Andone.

”E un jucător cu potențial, tânăr, avem nevoie de dublură la Sorescu, putem să-l folosim și în banda stângă.


Sunt sigur că ne va ajuta. E un jucător cu calități pe faza ofensivă”, a spus Andone și despre Schieb.

Pe lângă Alex Gașpar și portarul Alex Borbei, Andone l-a testat în defensivă și pe Rareș Bîrlovean, component al aceleiași generații campioane la juniori. Motreanu și Coadă au fost plecați la schi, cu facultatea, iar Poparadu a fost menajat. De asemenea în probe a sosit și Andreja Lazovic (23 de ani), ultima dată la Jagodina, un atacant care a mai fost în probe la ASU Poli. Dintre trialiști s-a renunțat la Noe Bokila, în timp ce Dejan Ivanovic, Arthur Teut și Daniel Boloca au fost văzuți și azi. ASU Poli se poate despărți cel puțin de unul dintre rezervele de portar din toamnă, nici Markos Gakos și nici Emanuel Fișteag nefiind până acum implicați în amicale.

Bogdan Andone a precizat că își mai dorește un vârf de careu, un marcator. Au fost mai multe nume vehiculate în ultimul timp, dar cel mai aproape de o înțelegere cu timișorenii e Olivier Lusamba, jucător congolez liber de contract după ce în toamnă a marcat opt goluri în 20 de meciuri pentru Olimpia Satu Mare. ”Suntem în discuții cu mai mulți atacanți. Lusamba trebuie să ajungă azi sau mâine…”, a conchis tehnicianul lui ASU Poli.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.