Primarul Robu, după audierea sa în dosarul porții prăbușite pe Calea Lugojului:...

Primarul Robu, după audierea sa în dosarul porții prăbușite pe Calea Lugojului: „Cum să mă simt eu responsabil pentru prăbușirea unei porți cu care nu am nicio vină?”

0
DISTRIBUIȚI

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a comentat astăzi, pe larg, la conferința de presă de la sediul PNL Timiș, pe tema audierilor de la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș. Edilul-șef a fost audiat în dosarul porții de intrare în oraș, de pe Calea Lugojului, care s-a prăbușit la furtuna din 17 septembrie și a omorât un tânăr. Întrebat de ce a ieșit prin spatele instituției, edilul a declarat că „de unde să știu eu că mă așteaptă cineva. În primul rând de unde era să știu eu. M-am mirat. Chiar suntem de râsul lumii. Eu m-am mirat când cu puțină vreme înainte să plec de la primărie a sunat Alina Sabou (n.r purtător de cuvânt PNL Timiș) să întrebe dacă mai vin la conferință că ziariștii mă așteaptă la poliție. Eu înainte de 10 am plecat la Universitatea de Medicină, unde am participat la evenimentul chirurgilor. Eu habar nu aveam că dumnevoastră sunteți acolo. Eu am mers la audieri la ora 9.00. Am intrat cu mașina, nu m-am ascuns de nimeni. Nu aveam niciun motiv. Vi se pare… Nu știu de ce se miră lumea. I se pare cuiva nefiresc ca primarul să fie și el întrebat despre acel obiectiv care a produs o victimă? Sigur nu se știe din cauza cui.


Nu putem să aruncăm așa cu învinuiri asupra oamenilor. Este un lucru extrem de grav, s-a pierdut o viață acolo, este normal să fie întrebată toată lumea. Viceprimarul a fost întrebat și el pentru că autorizația a fost semnată de el. Eu nu am nicio semnătură”.

Primarul spune că i se pare absolut normal să fie citat și să dea declarații și că în țările civilizate astfel de lucruri nu sunt automat considerate ca o confirmare a faptului că este vinovat. De altfel, Robu spune că are calitatea de martor în dosarul deschis de oamenii legii. „M-au întrebat ce știu despre istoria acelei porți. Le-am spus ceea ce am spus și public că nu am cum să spun altceva. (…) Nu am avut nicio implicare nici în pregătirea caietului de sarcini, dar m-am uitat și am văzut că era copy-paste după raportul de expertiză, nu am fost implicat nici în realizarea caietului de sarcini, nici în derularea licitației, nici în eliberarea autorizației. Nu cum spun unele minți în puținătatea lor că de aia s-a făcut autorizația de urgență ca să se poată atribui direct. Era în limitele legii atribuirea directă, era făcută cu anunț public. Habar nu am de detalii”, a mai spus Robu.

Edilul susține că deși autorizația de construcție pentru poarta de pe Calea Lugojului trebuia eliberată de Consiliul Județean Timiș, de vină pentru eroare sunt angajații din subordinea sa. „Nu știu, există un aparat de specialitate. Vă închipuiți că primarul se duce să vadă dacă 10 cm pătrați sunt pe teritoriul altei unități teritoriale? Există sute de angajați, e datoria personalului de specialitate în fiecare domeniu. Eu cer în permanență respectarea legii”, spus Robu.

Întrebat dacă se simte vinovat pentru moartea tânărului Vlad Baici, primarul Nicolae Robu a comentat: „Cum aș putea să mă simt eu responsabil de ce s-a întâmplat? Îmi pare cumplit de rău. Acesta este un sentiment normal pentru orice om. Dar asta e una. Cum să mă simt eu responsabil pentru prăbușirea unei porți cu care nu am nicio vină?”.

Foto: Virgil Simonescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.