EXCLUSIV Primarul Nicolae Robu și viceprimarul Dan Diaconu, audiați în dosarul prăbușirii...

EXCLUSIV Primarul Nicolae Robu și viceprimarul Dan Diaconu, audiați în dosarul prăbușirii porții de la intrarea în Timișoara UPDATE 2 Cum a părăsit primarul Robu sediul Poliției Timiș

3
DISTRIBUIȚI

Primarul Timișoarei Nicolae Robu este audiat în această dimineață, alături de viceprimarul Dan Diaconu, în dosarul penal deschis de autorități după ce poarta de intrare în muncipiul Timișoara, de pe Claea Lugojului, s-a prăbușit, ucigând un tânăr.

PRESSALERT.ro adezvăluit după tragedie faptul că lucrările de reabilitare a porții au fost efectuate fără a exista proiect tehnic, iar autorizațiile de cinstrucție au fost date cu încălcări ale legii. Primarul Nicolae Robu a semnat ceritficatul de urbanism pentru reabilitarea porții, deși nu avea acest drept, conform legii, pentru că situația cadastrală arată că respectva construcție este amplasată pe teritoriul municipiului Timișoara și al comunei Ghiroda, În aceste condiții, conform legii, certificatul de urbanism și autorizația de construire trebuiau eliberate de Consiliul Județean Timiș.


Primarul este audiat la Serviciul Investigații Criminale din cadrul IPJ Timiș.

UPDATE 1 Viceprimarul Dan Diaconu a ieșit, în urmă cu puțin timp, din sediul IPJ Timiș. A confirmat că a fost audiat în dosarul porții prăbușite, în calitate de martor. Întrebat dacă și Nicolae Robu a fost audiat alături de el, Diaconu a declarat că „nu știu să vă spun”.

UPDATE 2 Nicolae Robu a plecat de la audieri, în urmă cu puțin timp. Primarul Timișoarei a părăsit printr-o altă ieșire din sediul IPJ, evitând astfel să dea ochii cu jurnaliștii, care-l așteptau în fața intrării principale.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.