EXCLUSIV Război între PMP și PSD înainte de aprobarea bugetului în CJ...

EXCLUSIV Război între PMP și PSD înainte de aprobarea bugetului în CJ Timiș. Ce mesaje dure i-a transmis vicepreședintele Roxana Iliescu lui Călin Dobra VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

În câteva săptămâni aleșii din Consiliul Județean Timiș vor vota bugetul pentru anul 2018, însă războiul a început deja între partidele care formează majoritatea, PSD și PMP. Vicepreședintele CJ Timiș, Roxana Iliescu, reprezentantă a PMP, invitată la emisiunea PRESSALERT LIVE, i-a transmis mai multe mesaje președintelui Călin Dobra în ceea ce privește viitoarele negocieri.

„Relația cu Dobra este perfectibilă. Poate fi îmbunătățită, suntem în majoritate și avem anumite obiective ce le putem îndeplini. Nu ne dorim o funcție sau alte interese obscure. În măsura în care ne putem îndeplini obiectivele, ne vedem de treabă împreună”, a declarat Roxana Iliescu, aflată în studioul HDV. Întrebată ce-și dorește PMP de la PSD în cadrul consiliului județean pentru ca relația să rămână în parametri optimi, vicepreședintele CJ Timiș a ezitat: „acum nu voi discuta astfel de lucruri. Deocamdată nu am avut niciun draft privind organigrama, dar când vom avea, vom discuta și voi avea punctul meu de vedere, care sper să fie susținut, inclusiv în ceea ce privește alocarea de bani pentru primării”.

Și în trecut, Roxana Iliescu nu s-a ferit din a-i face reproșuri publice președintelui CJ Timiș Călin Dobra, însă acestea au fost mai degrabă ignorate. „Nu cred că reproșorule au fost ignorate, însă, la modul concret, nu au fost schimbări semnificative. Au fost sărbătorile, avem proiecte importante pe care trebuie să le demarăm. Pentru a mergem mai departe trebuie să fim consultați și să ajungem la un numitor comun în ceea ce privește administrarea județului Timiș”, a specificat Iliescu.

Chiar și așa, vicepreședintele CJ Timiș nu crede că este tratată cu indiferență.


„Nu prea cred că Dobra mă tratează cu indiferență. Indiferența este una, iar susținerea punctelor de vedere e alta. Chiar dacă avem doar două voturi, până la urmă datorită PMP nu există actuala configurație, ar trebui să fim tratați pe măsura atitudinii pe care am avut-o în 2016. Când spun asta, spun categoric că dorim susținerea pe proiectele pe care dorim să le promovăm și a unui punct de vedere pe care îl avem în administrarea Timișului”, a declarat Roxana Iliescu.

Alfat în perioada de evaluare, apartul de specialitate al CJ Timiș a fost criticat de vicepreședintele său. „Suntem doar genii intergalactice, însă, în fapt, există o mână de oameni care au muncit și pe doi lei înainte, iar acum muncesc pe 10 lei. Cine nu muncea pe doi lei nu se responsabilizează că sunt acum 10 lei. Sunt minoritari cei responsabili și serioși în consiliul județean. Dacă mi-ar sta în putere, aș lua decizii radicale în ceea ce privește aparatul de specialitate. Prea mulți care doar vor să taie iarba la câini”, nu s-a ferit să-și exprime punctul de vedere Roxana Iliescu.

Bugetul Timișului pentru anul 2018 urmează să fie votat în urma unei ședinte care va avea loc în data de 8 februarie. „E și o negociere politică, dincolo de criteria. Dacă ne referim la banii pentru primării, bani care merg la buget pentru dezvoltare sau bani pentru drumurile comunale, e importantă o negociere politică pentru a nu mai fi discuții, blocaje. Domnul Dobra trebuie să le aibă și cu domnul Samartinean. Cu mine le are din oficiu, dar contează mai mult când au greutate administrativă. Noi discutăm institutional. Politic trebuie să discute cu președintele organizației”, a menționat Roxana Iliescu.

După replici tăioase pe care le-a avut în trecut cu președintele PMP Timiș Cornel Samartinean, Roxana Iliescu a lăsat impresia că apele s-au mai liniștit între ei. „Am dialog cu domnul Sămărtinean. Prietenii nu există în politică, doar colaborări. Există dialog, ne consultăm, particip la ședintele PMP ca membru de seamă, cel puțin temporar. Încercăm să construim o relație corectă în interiorul partidului”, a dezvăluit invitat PRESSALERT LIVE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.