Medicii de familie din Arad vor să-i facă plângere penală șefului CNAS....

Medicii de familie din Arad vor să-i facă plângere penală șefului CNAS. De ce spun că e vinovat de subfinanțarea asistenței medicale

0
DISTRIBUIȚI

Președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Laurențiu-Teodor Nistor, se va alege cu o plângere penală, care va fi depusă la Parchet de medicii de familie din Arad. Aceștia îl acuză de faptul că a prezentat date false în momentul în care s-a discutat bugetul pe anul 2018 în Parlament, moriv pentru care finanțarea pentru medicina de familie este mai mică în acest an, față de 2017.

“Vrem să depunem la Parchet o plângere penală împotriva președintelui CNAS, iar motivele sunt foarte simple. Este vorba de declarația făcută de președintele CNAS în ședința Comisiei de Sănătate a Parlamentului, când s-a discutat bugetul pentru anul 2018.


Dânsul a declarat niște valori eronate și mai mici pentru anul 2017, în așa fel încât creșterea finanțării pentru medicina de familie în anul 2018 să pară dublă. Prin asta a indus în eroare Comisia de Sănătate și amendamentele depuse în ceea ce privește alocările financiare pentru medicina de familie. Procentul fondurilor pentru medicina de familie va fi mai mic în 2018 față de 2017”, ne-a declarat Adrian Dărăbanțiu, președintele Societății de Medicină de Familie Arad.

Cu privire la protestul anunțat începând de astăzi, președintele Societății de Medicină de Familie Arad a mai declarat că fiecare medic de familie din județ este liber să decidă dacă eliberează sau nu rețete și trimiteri.

“Noi am lăsat liber la latitudinea fiecărui medic de familie să facă cum consideră de cuviință. Am mers pe principiul să nu sufere pacienții atunci când protestăm, pentru că au grijă Ministerul Sănătății și CNAS să sufere destul. Fiecare face cum a hotărât, neeliberarea de rețete și trimiteri reprezintă o măsură care afectează pacienții, lucru care nu ni-l dorim. Ei, săracii, sunt în aceeași oală cu noi”, a mai declarat Adrian Dărăbanțiu.

În județul Arad își desfășoară activitatea aproximativ 260 de medici de familie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.