Războiul dintre Robu și primarii liberali din fostul PDL continuă. Amenințări și...

Războiul dintre Robu și primarii liberali din fostul PDL continuă. Amenințări și acuze de suicid politic

0
DISTRIBUIȚI

Conflictul dintre conducerea PNL Timiș, reprezentată de Nicolae Robu și Biroul Politic Județean, respectiv primarul Dănuț Groza, din Sânnicolau Mare și primarul Petru Roman, de la Deta, a ajuns la punctul culminant. Primarii rebeli au anunțat astăzi că nu mai participă la ședințele BPJ Timiș până când conducerea filialei nu renunță la „acțiunile sinucigașe din punct de vedere politic”.

„Ne exprimăm revolta față de continuarea acțiunilor sinucigașe din punct de vedere politic ale conducerii PNL Timiș în cadrul organizației PNL Sânnicolau Mare. Grupul nostru acționează permanent pentru unitatea și performanța partidului nostru, Partidul Național Liberal (…) Întâlnirea cu primarii PNL de la Gottlob organizată de conducerea PNL Timiș la care grupul nostru a participat este ultima dovadă în acest sens (…) Condamnăm ferm faptul că, în loc să gestioneze organizațiile nefuncționale ale partidului, conducerea vremelnică și contestată continuă să fragmenteze organizația locală a partidului din Sânnicolau Mare unde, dupa ce a înlocuit unul din cei mai performanți presedinți de organizație, primarul Dănuț Groza, încearcă, prin amenințări cu excluderea, să distrugă echipa consilierilor locali PNL”, au transmis liberalii aflați în conflict cu Robu.

În replică, liderul PNL Timiș anunță că nu va mai tolera mult insubordonarea din partid și că în curând va da curs propunerilor BPJ de a-i sancționa drastic pe cei care, spune el, îl atacă mai rău ca PSD.

„Totul este o poveste, noi n-o să mai tolerăm mult această atitudine din partea unui număr foarte, foarte redus de persoane.


Știm exact despre ce e vorba, îi numeri pe degetele unei mâini și nu-ți trebuie toate pe cei care provoacă toată această imagine negativă. Am fost extrem de înțelegător cu ei, dar nu va merge la nesfârșit așa. Consilierii locali din Sânnicolau Mare și primarul de acolo deocamdată nu sunt acolo de capul lor, ci sunt reprezentanți ai PNL. Dacă nu conștientizează asta, n-au decât să plece din partid. Noi nu i-am dat afară, nu i-am sancționat cu nimic, nici măcar cu avertisment, și eu m-am opus în permanență sancționării lor, pentru că în BPJ nu există atâta înțelegere din partea colegilor, câtă există la mine. Eu am fost mereu îngăduitor, am fost mereu tolerant, le-am cerut, și greu am putut să-i conving, să nu trecem la nicio sancțiune, nici măcar la avertisment. Dar să funcționeze cineva paralel cu partidul și să se pretindă membru, nu se poate. Deocamdată nu se pune problema excluderii din partid și a niciunei sancțiuni. Sunt de fapt frustrări personale la nivelul a doi-trei oameni, despre asta vorbim. Eu cu restul, pentru că în afară de cei doi, de fapt, care nu am vorbit nimic… Cu Dănuț Groza și cu Petru Roman nu am avut nicio discuție, dar le-am transmis și lor SMS-uri, așa cum le transmit tuturor primarilor PNL. Ei nu au răspuns niciodată, s-au comportat de multă vreme ca și cum n-ar avea nimic în comun cu PNL, ba dimpotrivă, s-au comportat mai rău decât se comportă PSD-iștii la adresa PNL. N-o să ne prindă alegerile din 2019 în conflicte interne. O să cumpănim și vom face ceea ce credem de cuviință să facem. Nu am lucrat niciodată cu ultimatumuri. Nu am dat niciodată o replică la toate calomniile pe care le-am primit din partea lor. Nu m-a calomniat nimeni din PSD niciodată așa cum m-au calomniat acești colegi. Fiecare suportă și consecințele faptelor și declarațiilor sale”, a declarat Nicolae Robu.

Foto: Virgil Simonescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.