Acces limitat la Spitalul Județean Timișoara. Aparținătorii bolnavilor pot intra doar cu...

Acces limitat la Spitalul Județean Timișoara. Aparținătorii bolnavilor pot intra doar cu echipament de protecție

0
DISTRIBUIȚI

Aparținătorii bolnavilor internați la Spitalul Județean Timișoara nu mai pot intra în unitatea medicală când doresc. Conducerea unității medicale a luat decizia de a limita accesul acestora în spital, din cauza gripei.

Astfel, începând de astăzi, a fost dată o dispoziție cu privire la respectarea cu strictețe a orelor de vizită, care sunt între 15.00 și 17.00. Li se permite accesul în saloane în afara acestor ore doar aparținătorilor care au nevoie urgent să ajungă la pacienți.

“De asemenea, aparținătorii pot intra pe secții doar dacă poartă echipament specific de protecție: mască, halat și botoșei.


Încercăm să reducem cât mai mult riscurile de a pune pacienții în contact cu acest virus gripal”, ne-a declarat Andreea Borboros, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Timișoara.

Reamintim că, ieri, a fost confirmat primul caz de gripă în județul Timiș. Un băiețel în vârstă de doar doi ani, internat la Spitalul de Boli Infecțioase “Victor Babeș” din Timișoara, a fost diagnosticat cu gripa AH1N1.

Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Timiș, în acest moment, în farmacia instituției mai sunt 3.364 de doze de vaccin antigripal. În total, de la începutul campaniei de imunizare și până în prezent, au fost vaccinate peste 20.000 de persoane din județul Timiș.

Și Spitalul Județean Arad a luat, astăzi, o serie de măsuri, din cauza gripei. “Pacienții vor putea fi vizitați de maximum doi aparținători, pentru cel mult 15 minute. În momentul intrării în cadrul secției este obligatoriu să se dezinfecteze pe mâini și să poarte echipamentul de protecție (halat, botoșei și mască de unică folosință). De asemenea, de luni până duminică, pacienții pot fi vizitați de către aparținători între orele 16.00 și 17.00, însă nu mai mult de 15 minute. În cadrul secțiilor Neonatologie, Pediatrie I, Pediatrie II și Obstetrică Ginecologie accesul vizitatorilor este strict interzis. Secțiile ATI au program diferențiat, vizitele fiind posibile între orele 12.00 și 13.00”, transmit reprezentanții Spitalului Județean Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.