Ca în fiecare an, NewsAir.ro a întocmit un clasament pentru 17 aeroporturi româneşti, după rezultatele de trafic înregistrate pentru fiecare aeroport în anul 2017. Potrivit acestuia, transportul aerian a crescut faţă de anul precedent cu 23%, ajungând la 20.284.022 de pasageri, faţă de 16.433.961 înregistraţi în 2016. O noutate este aceea că pentru prima oară, numărul pasagerilor a depăşit populaţia totală a ţării, dar nici unul din aeroporturile româneşti nu atinge încă traficul din ţările cu o economie avansată si cu o tradiţie mult mai lungă a zborurilor.
Potrivit clasamentului, cel mai mare număr de pasageri înregistraţi – respectiv 12.804.191 – l-a avut aeroportul Bucureşti – Otopeni, urmat de aeroportul din Cluj-Napoca, cu 2.688.731 pasageri.
Ambele au avut creşteri faţă de anul precedent, dar numărul pasagerilor a fost sub aşteptările preconizate.
Aeroportul Internațional „Traian Vuia” din Timişoara se situează pe locul al treilea, cu 1.621.529 pasageri, în creştere faţă de anul 2016, când s-au înregistrat 1.160.167 pasageri. Aeroportul Internaţional Arad se situează pe locul 13, cu 11.282 pasageri care au zburat în perioada estivală spre Antalya. A fost un mare progres faţă de anul precedent, în care nici o companie n-a efectuat zboruri de la Arad, considerându-le nerentabile, deşi se investiseră aproape două milioane de euro în lucrări de modernizare ale noului terminal de pasageri, care au durat doi ani. Aeroportul a fost inaugurat cu mare fast de autorităţile locale în aprilie 2016, dar în ciuda promisiunilor acestora cu privire la zborurile care urmau să aibă loc, aeroportul a fost închis şi scos din Masterplanul Ministerului Transporturilor. Anul 2017 a fost primul în care aeroportul arădean a reintrat în circuit, cu zboruri peste hotare, iar pentru acest an, există oferte pentru curse spre Antalya, zborurile urmând a fi reluate la începutul verii.
Etichete: trafic aerian, clasament, pasageri, aeroport, Timişoara, Arad
deci si aici s-a tras scurta in urma Clujului.