Anunț de ultimă oră despre construirea unui nou stadion la Timișoara

Anunț de ultimă oră despre construirea unui nou stadion la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Soarta unui nou stadion la Timișoara nu este una tocmai fericită. Orașul nostru nu are nicio șansă să obțină finanțare de la Compania Națională de Investiții pentru construcția unei arene moderne. O spune chiar șeful Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, care astăzi a comentat problema stadionului Dan Păltinișanu, ce se va închide cel mai probabil în vara acestui an.

„Eu cred că nu mai rentează o investiție în actualul stadion, pentru că ar necesita o investiție deosebit de mare pentru că discutăm de ceea ce înseamnă reabilitarea infrastructurii, consolidarea tribunelor, ceea ce nu cred mai merită investiții. Stadionul este construit din 1960, eu cred că Timișoara merită un stadion nou, modern.

O să ne facem strategia financiară după ce o să avem documentele realizate ca să știm și valoarea estimativă a unei astfel de investiții. Trebuie să vă spun că mai mult ca sigur nu o să primim finanțare de la CNI pentru stadion. Trebuie să fiu sincer și corect în acest sens. Avem solicitare de la CNI pentru ceea ce înseamnă sala polivalentă. CNI, în momentul acesta, din punct de vedere al stadioanelor, va investi în cele patru stadioane din București pentru că au obligativitatea de a le pune în funcțiune în 2019, începutul lui 2020, că suntem organizatori în ceea ce înseamnă o etapă în Campionatul European de Fotbal.


Pe lângă stadionul pentru desfășurarea meciurilor, trebuie să asigurăm și stadioane bine puse la punct pentru ceea ce înseamnă antrenament.

Tocmai asta vă spuneam, că discutăm de finanțare în momentul în care știm valoarea estimativă a proiectului. Nu are rost să discutăm acum. Am dat drumul la un studiu de prefezabilitate cu o notă conceptuală. (…) În câteva luni va fi gata”, a declarat Dobra.

Practic, șeful CJ Timiș spune că până în 2019, Timișoara nu se află pe lista de priorități a CNI, însă că odată semnate contractele pentru stadioanele din București, Timișul este primul sub linie la proiectele care așteaptă finanțare.

„Suntem sub linie, vom intra la finanțare. Deocamdată, nu au nici ei semnate contractele de lucrări, nu știu nici ei cu ce bani vor rămâne. Despre ce să discutăm. Normal că încercăm din toate punctele de vedere să atragem o finanțare externă, de la guvern. Dacă nu, important este să realizăm acest obiectiv și putem să îl realizăm și din bugetul propriu, al CJT. Până la urmă, e o investiție pe trei ani de zile și putem să o etapizăm pe trei ani de zile”, a adăugat Dobra.

Șeful CJ Timiș a lansat un apel public către primarul Timișoarei, Nicolae Robu, cerându-i să își vadă de proiectele promise, după ce a fost întrebat dacă ia în calcul să dea stadionul în administrarea primăriei, așa cum a declarat Robu că ar prefera.

„Nu! Pentru ce? Nu înțelegeți că nu merită să se reabiliteze? Dacă primăria are bani, putea să realizeze un stadion nou modern. Nu știu de ce nu a realizat până acum. Eu transmit un apel spre primarul Nicolae Robu să lase glumele și jocurile astea. Când discutăm că facem un stadion nou, lansează invitația să nu facem, să lăsăm la stadiul de muzeu, că îl reabiltează primăria. Vrem să facem o parcare de cinci etaje, nu e bună, mai punem două etaje. Fiecare să își vadă de activitatea lui și să realizeze obiectivele pe care și le-a asumat”, a încheiat Dobra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.