ASU Politehnica, gătită de amicalul special cu Universitatea Cluj: ”Cred că e...

ASU Politehnica, gătită de amicalul special cu Universitatea Cluj: ”Cred că e o premieră”. Câți suporteri ardeleni sunt așteptați la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Ultima partidă de verificare a iernii pentru ”Băieții în ghete” a fost transformată într-un joc de gală cu omologii ”studenți” din Cluj-Napoca. ”U”, lider în C și cu o serie de vedete în echipă, se prezintă în Banat pentru un amical mai inedit cu ASU Politehnica. Gazdele alb-violete au promovat intens duelul cu iz istoric și au pregătit mai multe surprize pentru cei care vin mâine pe arena ”Știința”.

Cele două cluburi ”phoenix” se întâlnesc pentru prima dată în noua formulă. Oaspeții au rămas impresionați de modul în care druckerii au pregătit un joc care nu contează în niciun clasament. ”Cred că e o premieră ca un joc amical să fie astfel prezentat și promovat. Sunt două echipe de tradiție, asemănătoare ca organizare. Și noi avem o parte de socios, autorități plus cele șase universități… E un model preluat din partea de vest a Europei. Cred că e un model care ar trebui promovat, bazat pe transparență. Acesta e drumul pe care ni-l propunem in secolul 21… Noi funcționăm ca asociație sportivă. Banii ii primim pe legea finanțărilor de la Consiliul Local. Ceea ce primim e undeva la 35% iar restul vine din privat. Noi așa gândim că e in ordine, din păcate ne confruntăm cu grupări care primesc mai mult de la autoritățile publice. Avem câțiva sponsori importanți. Normal ar fi ca autoritățile să finanțeze centrele de copii, sportul de masă… nicidecum seniorii, e mai importantă investiția in infrastructură”, a declarat Cosmin Irimieș, vicepreședintele FC Universitatea Cluj-Napoca.

Președintele lui ASU Poli a subliniat că echipa sa nu se bucură nici măcar de un procent de ajutor de la stat. ”UPT s-a confundat de multe ori cu orașul Timișoara în existența instituției, tot așa și sportul local s-a confundat cu Poli Timișoara. În Timișoara Universitatea Politehnica participă la tot ce inseamnă echipa de fotbal, ne aduce aminte cu nostalgie de meciurile din anii70, chiar și când erau in Liga a II-a. Noi nu beneficiem deloc de finanțare publică. Ne batem cu echipe care beneficiază de fonduri publice, nu cred că e corect”, a spus Florin Drăgan. De remarcat însă că ASU Politehnica a câștigat în ultima perioadă un concurs pe proiecte organizat de CJT.

”Sunt fericit că putem să facem un meci de pregătire cu o echipă importantă, care a renăscut. Chiar dacă distanța e mare am acceptat să venim aici să jucăm meciul. E un eveniment important de care ne bucurăm, sperăm să fie un succes, un spectacol de care să se bucure mai intâi suporterii. Și noi ca și Poli jucăm pentru ei. Dacă nu ar fi fost suporterii probabil nu am mai fi existat”, a spus și Adrian Falub, ”principalul” ”studenților”. Acesta nu va putea miza în jocul de mâine pe Lemnaru, accidentar, în schimb, e de așteptat să fie pe teren alte nume importante pentru acest nivel, precum Abrudan, Dorin Goga sau George Florescu.

Nu va fi nici singurul amical disputat de U Cluj în vestul țării, astăzi, o echipă cu mai multe rezerve va înfrunta Ripensia la Chișoda (ora 15).


”Dacă tot facem deplasarea, am spus că facem două jocuri. Azi nu avem toată echipa”, a conchis Falub.

Opt nume noi pentru Andone, deocamdată

În mapa de prezentare oferită jurnaliștilor ASU Poli a prezentat opt nume noi: Olivier Lusamba, Marvin Schieb, Bogdan Dascălu, Cristian Scutaru, Florin Lazea, Vasile Nicolae, Alex Borbei și Alexandru Gașpar, ultimii doi din propriul Centru de juniori. Tehnicianul a răspuns însă că nu știe situația lui Dascălu. ”Mai e posibil să apară unul sau doi jucători… Mâine va fi ultimul test, nu știu dacă va fi echipa cu care vom juca cu Chindia. Vor juca 11 iar cei care își fac treaba vor intra cu Chindia. Sunt 18 jucători care trebuie să demonstreze. Sunt mulțumit, am luat jucătorii de care am nevoie, dar mai avem nevoie ca lot să mai aducem”, a spus Bogdan Andone.

 

”Le mulțumesc că au acceptat invitația noastră, e un meci important din punct de vedere sportiv. Cel mai important meci amical pentru noi. E și ultimul. Vreau să-i felicit pentru rezultatele foarte bune. Îi felicit pentru parcursul din Cupă, unde au fost aproape să treacă de Dinamo. Sper să ajungem bine fizic și mental. Să facem o repetiție bună, mai ales că intâlnim un adversar bun, care dacă ar fi făcut parte din B era cu siguranță in primele 5”, a conchis ”principalul” lui ASU Poli. Singurul jucător cu probleme medicale din lotul alb-violet e Marvin Schieb, care mai are nevoie de câteva zile de pauză.

200 de clujeni pe ”Știința”

Promovarea testului de mâine a avut ecouri și sub Feleac. Astfel că nu mai puțin de două sute de suporteri ai Universității vor fi prezenți pe ”Știința” conform președintelui Druckeriei, Sebastian Novovic. Fanii vor avea parte la jocul de mâine și de mai multe surprize. Vor fi puse în vânzare fanioane și eșarfe, în ediție limitată, cu cele două formații studențești. De asemenea cu această ocazie se lansează, așa cum am anunțat, Bursele Politehnica Timișoara. Suporterii vor putea contribui astfel la ajutorarea tinerilor sportivi talentați și cu rezultate la învățătură. Tot în această perioadă cardurile de membru viola sunt reduse la 100 de lei. Iar cei care au drum la noua Bibliotecă a Politehnicii pot vizita o expoziție foto cu imagini din jocurile lui ASU Poli în ligile inferioare.

Partida ASU Politehnica – ”U” Cluj-Napoca se dispută mâine, de la ora 14.00, pe Stadionu ”Știința”, un tichet de intrare la meci costă 10 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.