Încă un debut cu gol la ASU Politehnica. ”Băieții în ghete” au...

Încă un debut cu gol la ASU Politehnica. ”Băieții în ghete” au învins Lugojul la Covaci cu trei nume noi în teren GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI

ASU Politehnica rămâne neînvinsă în amicalele din această iarnă. Astăzi la Covaci, pe un teren care altădată era folosit în Divizia B, elevii lui Bogdan Andone au trecut de divizionara C CSM Lugoj, scor 2-0. Cornel Predescu, din penalty, și nou sositul Vasile Nicolae au marcat golurile alb-violeților. Pentru ”Băieții în ghete” a debutat între buturi și Bogdan Dascălu, portar sosit de la Satu Mare.

Altădată o bază cochetă, arena de la Covaci, nu se mai prezintă la standardele din urmă cu opt ani, când Fortuna evolua în B. Terenul ușor denivelat a încurcat puțin jucătorii la finalizare. ASU Poli, echipă aflată într-o perioadă mai avansată a pregătirii, și-a impus treptat jocul și a dominat în bună măsură. La începutul jocului un fault neacordat la Krausz i-a aprins pe timișoreni la adresa arbitrului. Pe finalul reprizei a fost rândul lugojenilor să protesteze. Poparadu a fost lovit și s-a acordat penalty în minutul 45. 1-0 a fost scorul pauzei în urma execuții lui Predescu. Poate și pe fondul schimbărilor, echipa mai periculoasă a rămas cea de eșalon secund. În minutul 70 Păduraru a scos de la vinclu mingea trimisă cu capul de Plămadă. Nicolae și Coadă au avut alte două ocazii înaintea reușitei primului. În minutul 76 Vasile Nicolae a șutat violent din marginea careului și portarul Păduraru nu a respins pe măsură, mingea scurgându-se în poartă. Pentru ASU Poli a punctat în primul joc susținut în această iarnă și Lusamba, contra Ghirodei.

Test reușit pentru ”Băieții în ghete” care vor disputa amicalul cu Cetate Deva probabil vineri, tot de la ora 12.00. Nu se știe sigur încă nici locația jocului cu hunedorenii.

ASU Politehnica: Dur-Bozoancă (73 Dascălu) – Giuricici (60 Motreanu), Bilia, Scutaru (46 Mera), Taub (65 Ghinescu) – Krausz (70 Coadă), Poparadu (46 Ignea), Lazea (80 Gașpar) – Sorescu (80 Jorza), Lusamba (65 Plămadă), Predescu (60 V. Nicolae). Antrenor: Bogdan Andone.

CSM Lugoj: David Filip – Precupanu, Radak, Miculescu, Fridrich – Nicolescu, Mărmăneanu – Velici, Bozian, Ciubotariu – Szekely. Au mai intrat: Păduraru – Daniel Filip, Roșie, Dobra, Grega, Olariu, Pădurariu. Antrenor: Cosmin Petruescu.

A venit încă un portar, a plecat și Teut

Lotul lui ASU Poli a mai suferit câteva modificări în ultima săptămână.


Daniel Boloca nu a fost mulțumit de contractul propus și a plecat. Nu mai e în pregătiri nici Arthur Teut. În schimb, pe lângă Vasile Fernando Nicolae (Voluntari), Andone i-a văzut azi la lucru în premieră pe portarul Bogdan Dascălu și juniorul Mihai Jorza. Primul a aparținut de retrasa Olimpia Satu Mare. Nu a apărat în acest sezon, dar are patru prezențe bifate în B în ediția trecută. Pe lângă vârstă, 21 de ani, pe noul goalkeeper îl avantajează talia. Cel din urmă e încă un puști din generația campioană 2003 căruia i s-a dat șansa să evolueze alături de seniori în această iarnă.

”A fost un antrenament bun, pe un teren bun pentru această perioadă, împotriva unui adversar bun, sunt mulțumit de atitudine, implicare. Mai sunt câteva zile, sper să nu avem accidentări, să terminăm cu bine cantonamentul. Avem nevoie de un lot cât mai echilibrat valoric. Mă bucur pentru Vasile că a debutat cu dreptul și să aibă evoluții cât mai bune în campionat. El (Dascălu) e în principiu opțiunea pentru portar, sper să apelăm la el cât mai puțin, adică Dur-Bozoancă să-și facă treaba cât mai bine, dar când va fi nevoie am încredere totală în el. Nicolae e un jucător tipic zonei Bucureștiului, cu calitate tehnică bună, mingicar, mai fâșneț, genul de jucător care ne-a lipsit, noi avem jucători de potență, precum Sorescu și Marvin. Am renunțat la Teut, am avut o discuție, era destul de greu să joace fiind pe aceeași poziție cu cei doi. Are calități, dacă ar fi fost în vară ar fi fost în lotul echipei cu siguranță. E greu să mai găsim în momentul ăsta un atacant, dacă ne surâde o soluție salvatoare, dar un jucător care să aducă într-adevăr un plus de valoare, puternic, ceea ce e greu de găsit în acest moment”, a declarat Bogdan Andone. Acesta l-a menajat azi pe Marvin Schieb, care are nevoie de o zi-două de repaus. În schimb, Krausz a fost folosit fără probleme după accidentarea de la jocul cu CSM Școlar.

Lugojul, pe de altă parte, e o echipă în mare parte neschimbată. ”A fost un joc bun, am reușit să ne facem antrenamentul cu mingea. Sunt deranjat că am luat două goluri pe faze fixe, în timp ce pe atacul pozițional ei nu au înscris și am reușit să ne apărăm bine. Am pus accent în această perioadă pe alte lucruri, pregătirea fizică, avem timp să remediem acest minus. În rest, sunt mulțumit de atitudine, în compania unui adversar de eșalon superior. Mai așteptăm maximum unu sau doi jucători, nu vrem să pierdem din omogenitate. Avem unele probleme de pregătire pentru că nu toți jucătorii sunt la același nivel, unii au acuzat probleme medicale la începutul anului… Probabil unii dintre ei au resimțit efortul din perioada de pregătire”, a spus Cosmin Petruescu, tehnicianul lui CSM Lugoj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.