Mii de timișoreni, anunțați la protestul pentru susținerea DNA. I se cere...

Mii de timișoreni, anunțați la protestul pentru susținerea DNA. I se cere demisia ministrului Justiției UPDATE 3 FOTO Manifestarea s-a încheiat

0
DISTRIBUIȚI

Timișorenii au de gând să protesteze din nou în stradă față de propunerea ministrului Justiției, Tudorel Toader, de revocare din funcție a șefei Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi.

Astfel, în această seară, între orele 18.00 – 21.00, în Piața Operei are loc protestul intitulat “DNA, noi suntem de partea ta!”, în timpul căruia i se va cere demisia ministrului Justiției. La evenimentul anunțat pe Facebook și-au anunțat prezența peste 1.100 de persoane, iar alte 2.400 s-au arătat interesate să participe la miting.

“Duminică, 25 februarie, Timișoara își arată indignarea în stradă față de lovitura dată luptei anti-corupție prin cererea de revocare a procurorului-șef DNA, cerere făcută de către ministrul Justiției, Tudorel Toader. «Asistăm la o cerere de revocare întemeiată pe neadevăruri, pe supoziții și pe informații din presă, neprobate în niciun fel în locul unei analize legale și fundamentate» – comunicatul dat de 135 de procurori DNA în 23 februarie”, transmit organizatorii protestului din Timișoara, pe Facebook.

Vă reamintim că joi, aproximativ 300 de persoane au protestat în centrul Timișoarei, după anunțul făcut de ministrul Justiției privind revocarea din funcție a șefei DNA.

UPDATE Aproximativ 200 de persoane s-au adunat, încă din jurul orei 17.30, în Piata Operei, manifestantii ținând în mâini afișe cu mesaje precum „Demisia” sau „Toți pentru justiție”.


De asemenea, protestatarii au început să scandeze „DNA sa vina sa va ia”, „Tudorel e sluga model” sau „PSD, ciuma roșie”.
UPDATE 2 Numărul manifestanților a ajuns la aproape 500 după ora 19.00. Cei prezenți în Piața Operei țin steaguri tricolore în mâini, iar pentru a se încălzi, au dansat și au sărit pe melodia „Timișoara” a formației Pro Musica, compusa imediat după Revoluția din Decembrie 1989. Protestatarii strigă „Rezistam, justiția o aparam” sau „Rușine să vă fie”.
UPDATE 3 Protestul s-a încheiat puțin înainte de ora 20.00, in boxe răsunând imnul național al României.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.