Seară de succes pentru echipele de baschet ale SCM-ului timișorean. Formația feminină...

Seară de succes pentru echipele de baschet ale SCM-ului timișorean. Formația feminină s-a calificat în semifinalele Cupei României

0
DISTRIBUIȚI
Foto: SCM Timișoara / Facebook

Formațiile de baschet din cadrul SCM Timișoara au obținut victorii ieri seară. Elevele lui Mihai Coldea au debutat cu o victorie în turneul Final Eight al Cupei României. Bănățencele au trecut cu 71-62 de Olimpia Brașov și vor disputa mâine semifinala cu gazda competiției, Sepsi Sf. Gheorghe.

Timișorencele au câștigat primele două sferturi ale jocului din sferturi: 23-19 și 18-10. Ardelencele au încercat să revină, dar diferența a crescut în ultima pătrime. 15-16, respectiv 15-17, au fost rezultatele ultimelor două părți ale partidei. Leeza Burdgess a fost principalul atu al SCM-ului în partida de ieri, americanca a marcat 15 puncte și a avut 15 recuperări, fiind desemnată și jucătoarea meciului.


Cea mai bună marcatoare a fost o altă străină a alb-violetelor: D’Lesha Lloyd, autoare a 23 de puncte. Monika Brosovszky-Boriga (12 puncte), Adina Stoiedin (8), Ardelean (7) și Adina Pop (6) au fost celelalte realizatoare ale SCM-ului. Pentru echipa din Brașov K. Higgings a fost principala marcatoare, cu 17 puncte.

”Sincer, mă așteptam la calificare. Noi am adus butoiul cu gheață de la Timișoara. Știam că vom aveam nevoie de el pentru recuperare, pentru următorul meci. Am declarat și înaintea turneului că fetele s-au antrenat foarte bine, sunt foarte unite în ultima perioadă, …”, a declarat Mihai Coldea, antrenorul principal al lui SCM Timișoara.

Pentru fetele de la SCM urmează semifinala cu gazda Sepsi SIC, duel programat mâine, de la ora 17.15.

Succes facil pentru ”lei” în Moldova

Deși a avut parte de o deplasare dificilă, ca transport, din cauza anulării curselor Timișoara-Iași al unui important operator aerian, jucătorii lui BC SCM s-au achitat de sarcini fără probleme în Moldova. Poli Iași avea șanse mici de succes date fiind problemele de natură financiară ale clubului alb-albastru.

BCT-ul s-a impus fără probleme, cu 100-77, desprinderea decisivă venind după pauză. 18-27, 19-24, 13-33 și 27-16 au fost scorurile pe sferturi în acest meci restant. Marcatorii ”leilor” au fost Diaz (18 puncte), Calotă (17), Jeremic (16), Drăgușin (11), Mijajlovic (10), Komatina (8), Păun (5) și Gheorghe (3). Pentru gazde Taylor a fost coșghter, cu 18 puncte.

BC SCM Timișoara totalizează acum 29 de puncte în Liga Națională și ocupă locul 3 în clasament. Următorul meci în campionat va fi în primul weekend din martie, pe terenul Stelei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.