Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” din Timișoara,...

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” din Timișoara, despre riscul ca unitatea să se închidă: ”Suntem în pericol permanent” VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara in faliment solutie

Fotografiile cu saloanele insalubre din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara au făcut înconjurul țării, devenind virale în rețelele de socializare. Purtătorul de cuvânt al instituției medicale, doctorul Virgil Musta, invitat aseară la emisiunea PRESSALERT LIVE, a încercat să explice situația.

„A fost o interpretare greșită. Meteahna societății noastre este de a acuza fără să îți asumi responsabilitate. În acest spital nu au mai fost intervenții de 30-40 de ani, iar acum se face ceva. Această etapă de refacere, modernizare, e destul de complexă. Trebuie schimbate multe. E importantă canalizarea, infrastructura, stația de epurare, pentru că riscăm să ne eliminăm produsele biologice în canalizarea orașului.


Riscăm să nu mai primim autorizația de funcționare. Asta ar însemna să închidem spațiul, care tratează pacienți din întreaga zonă, din județele limitrofe, cazuri speciale”, a explicat doctorul Virgil Musta.

Un alt caz cu un ecou negativ a fost internarea unui copil în același salon cu un adult. „A fost o mare supărare a colegilor mei. Trebuie să avem grijă, să izolăm cazurile în saloane pe aceeași patologie a bolii. Sunt saloane cu minimum două paturi, fiecare salon este cu toaletă. Tatăl a insistat pentru internare, chiar dacă i s-au spus condițiile și a zis că nu e nicio problemă. În timpul spitalizării nu s-a plâns”, a declarat doctorul Virgil Musta.

Medicul Virgil Musta a admis situația dificilă, când a fost întrebat dacă spitalul se mai află în pericol de a se închide din cauza problemelor financiare. „Suntem în pericol permanent. Noi am avut costuri și acum, cu epidemia, costuri care nu sunt recuperate. Trebuie recuperate de la Casa de Asigurări de Sănătate. Nu sunt semnate ordine speciale de la minister și suntem în proces pentru deficit. E o sumă mare pe care nu am primit-o. Pe de altă parte, sistemul în general e subfinanțat”, a mai spus medicul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.