Sute de persoane din vestul țării, ajutate să devină antreprenori cu ajutorul...

Sute de persoane din vestul țării, ajutate să devină antreprenori cu ajutorul unui proiect lansat de un ONG din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

femeie afacere

Sute de persoane din vestul țării sunt ajutate să devină antreprenori, în cadrul unui proiect european care se derulează pe parcursul a trei ani. Astfel, un număr de 350 de persoane vor beneficia de cursuri de formare antreprenorială, iar 40 dintre acestea, de consiliere, consultanță, mentorat și finanțare. Astfel, până la finalul proiectului, vor fi înființate 40 de noi firme, în care vor lucra 80 de persoane.

Proiectul “Centrul de excelență în promovarea antreprenoriatului – IMMpact Vest” este derulat de Asociația pentru Promovarea Femeii din România, cu sediul în Timișoara, și a fost lansat în această săptămână.


Potrivit reprezentanților ONG-ului, valoarea proiectului este de aproape 11 milioane de lei, fiind finanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

“Proiectul își propune creșterea durabilă a gradului de ocupare a persoanelor din Regiunea Vest prin susținerea înființării de noi întreprinderi cu profil nonagricol în mediul urban prin cursuri de formare antreprenorială pentru 350 de persoane și servicii personalizate de sprijin în implementarea planurilor de afaceri pentru 40 de persoane. APFR Timișoara, în calitate de beneficiar unic al finanțării, vizează prin implementarea acestui proiect consolidarea și dezvoltarea mediului de afaceri la nivel regional și creșterea numărului de persoane care consideră antreprenoriatul ca fiind o alegere oportună de dezvoltare a carierei profesionale”, transmite ONG-ul timișorean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.