DEZVĂLUIRE LA PRESSALERT LIVE Primarul Timișoarei, scrisoare de amenințare către CNI ca...

DEZVĂLUIRE LA PRESSALERT LIVE Primarul Timișoarei, scrisoare de amenințare către CNI ca să nu ridice sala polivalentă la Giroc VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Primarul Timișoarei recurge la orice metodă pentru ca locația sălii polivalente, care ar urma să fie construită pe banii Companiei Naționale de Investiții (CNI), să nu fie situată în afara orașului. Asta deși nu a reușit, ca reprezentant al primăriei, să ofere un teren liber de sarcini pentru construcție, timp în care CJ Timiș a venit cu propunerea de la Giroc, într-o zonă situată la 500 de metri de Timișoara.

Edilul de pe Bega a mers atât de departe încât nu s-a sfiit să trimită adresă oficială către CNI, prin care a amenințat că va face plângere penală, spune Călin Dobra, președintele CJ Timiș, invitat la PRESSALERT LIVE. „În ultima perioadă primarul a transmis foarte multe adrese de amenințare către CNI. Așa cum m-a amenințat și pe mine cu plângere la procuratură. A spus că dacă se va face în Giroc, pe locația pusă la dispoziție de consiliul județean, este vorba de interes imobiliar, pe care eu nu-l înțeleg”, a dezvăluit Călin Dobra, aflat în studioul HDV.

Cu toate acestea, la vizita reprezentanților CNI în teren, care au venit la Timișoara pentru a vedea terenurile aflate la dispoziție, primarul Timișoarei nu s-a deranjat să-i întâlnească, așa cum nu s-a deranjat să vină nici la întâlnirea cu premierul Viorica Dăncilă. „CNI a venit de mai multe ori să vadă locațiile. L-au sunat și pe primar, care a recunoscut că nu a avut timp să vină la discuții cu specialiștii. Așa le-a transmis, în condițiile în care vorbim de o investiție de 60 de milioane de euro. Nu a venit pentru că acel teren nu e pretabil pentru construcția sălii”, a declarat președintele CJ Timiș, Călin Dobra.

În cadrul dezbaterii pe tema infrastructurii sportive care a avut loc în această săptămână, Călin Dobra și-a arătat deschiderea față de propunerea primarului, spunând că, dacă CNI va hotărî construcția sălii pe terenul propus de primărie, va bate palma pentru binele nu doar al orașului, dar și al județului, în condițiile în care și primarul Timișoarei va proceda la fel, dacă concluzia CNI va fi alta.


„Dacă nu reușim să depășim ambițiile, vom pierde această investiție. Cred că ar trebui să plecăm de la concluzia dezbaterii. Am făcut apel public primarului, președintelui PNL Timiș, de a da mâna. A dat-o a treia oară de abia, pentru a face front comun pentru investiție, însă apoi a luat microfonul și a zis că nu va susține nicidecum investiția dacă se lua hotărârea pentru construcția sălii pe terenul din Giroc. Eu am venit cu ceva concret, real…”, a subliniat Călin Dobra.

Astfel, din cauza orgoliilor locale, Timișoara este tot mai aproape să piardă o investiție guvernamentală făcută prin CNI. „Da, primarul poate să blocheze investiția CNI. Am subliniat rolul de președinte al PNL Timiș, pentru că dacă CNI hotărăște că locația de la Giroc e pretabilă, vor avea proiectul pe masă și consilierii județeni, iar noi avem nevoie de două treimi, adică și de votul celor de la PNL. Au primit dispoziție clară să nu voteze niciun proiect legat de sala polivalentă”, a menționat președintele CJ Timiș, Călin Dobra.

După o expertiză a specialiștilor, reprezetanții Consiliului Județean Timiș au tras concluzia că din punct de vedere financiar ar fi mai avantajos ca stadionul „Dan Păltinișanu” să fie dărâmat, iar în locul său să fie construit unul nou, în detrimentul reabilitării. Primarul Timișoarei este sceptic în această privință și a anunțat public că nu va da autorizația de demolare de abia atunci când CJ Timiș va prezenta o dovadă fermă a existenței fondurilor pentru viitorul proiect. „Acestea sunt declarații pentru a-i impresiona pe cei care nu cunosc administrația. Orice contract pe care-l semnezi, trebuie să ai asigurarea finanțării contractului. Autorizația se dă la contract. Stadionul a fost construit pe movile de pământ, iar asta înseamnă schimbarea în totalitate a gradenelor, stâlpii de beton care au fost în 1960 puși la un anumit indice de rezistență. Reabilitarea ar fi mult mai scumpă. E mai în regulă să-l demolăm și să construim altul nou, modern. Aici discutăm de demararea unor documente, iar în momentul în care vom avea foarte clar suma a ceea ce înseamnă demolarea stadionului, vom stabili finanțarea și următoarele etape. Nu se va demola fără contractul de execuție. E logic”, a explicat președintele CJ Timiș, Călin Dobra, invitat la PRESSALERT LIVE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.