Dan Idolu despre „delirul” lui Robu: „Cred că e o disperare din...

Dan Idolu despre „delirul” lui Robu: „Cred că e o disperare din dorința de a fi creatorul tuturor lucrurilor”. Ce șansă mare crede Adrian Orza că a avut actuala administrație VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu a surprins din nou printr-o postare făcută pe Facebook, prin care s-a lăudat cu lucruri pe care nu le-a realizat de când ocupă funcția de primar al Timișoarei. Lista cu realizări prezentată de Robu nu a ridicat semne de întrebare doar pentru opinia publică, dar și pentru unii membrii din cadrul Consiliului Local Timișoara.

Unii rămân consternați, iar alții se amuză atunci când primarul Timișoarei se laudă cu un stadion de 15.000 de locuri, a cărui locație nu o poate identifica nimeni. „Am văzut postarea, deși nu am onoarea să îi citesc postările, doar dacă sunt preluate de altcineva. Îi seamănă stilului domnului Robu. E și greu să intri într-o polemică, să îi explici că nu are dreptate”, a spus Adrian Orza, consilier local independent, aflat la emisiunea PRESSALERT LIVE.

Dan Idolu, reprezentant al PSD în Consiliul Local Timișoara, l-a citat pe fostul prim-ministru Sorin Grindeanu, care din postura de invitat al PRESSALERT LIVE spunea că unele comentarii ale primarului Timișoarei trebuie să fie ignorate. „De cele mai multe ori am citit cu zâmbetul pe buze, alteori revoltat. Mă gândeam la ce a spus domnul Grindeanu, dacă chiar e normal să comentăm orice aberație. Dânsul aruncă niște teme pe piață despre care orice om normal, din orice organizație, ar râde, s-ar amuza. Trist e că îl luăm în serios. Dânsul este primarul orașului, ne reprezintă. Aceste teme absolut neserioase nasc o dezbatere publică absolut inutilă”, a specificat Dan Idolu, liderul consilierilor locali PSD.

Fost viceprimar al Timișoarei când Gheorghe Ciuhandu era primar, Adrian Orza a menționat că multe dintre lucrările finalizate de Nicolae Robu au pornit de la fosta administrație.


„A fost o mare șansă pentru administrația care s-a instalat după 2012, o potrivire de agendă a României, care a lăsat un front de lucru generos și o chestiune financiară consistentă, cu proiecte, contracte semnate. A fost o mare șansă pentru administrația Robu să le folosească și să câștige un nou mandat. Mandatul al doilea a fost datorită proiectelor pe care s-a bazat administrația Ciuhandu. Rezultatul era același, oricine ar fi fost în locul lui Robu”, a declarat Adrian Orza, aflat în studioul HDV.

Vizavi de postarea lui Nicolae Robu, care s-a lăudat cu un stadion de 15.000 de locuri, întrebat dacă s-a votat finanțarea pentru un nou stadion, Dan Idolu a spus că „poate nu are rost să ne agităm tare vizavi de niște declarații aberante, dar cum poți să pui la capitolul realizări, vise, obiective, unele realizabile, altele mai puțin, dar nu putem să le încadrăm la capitolul realizări. Cred că e o disperare din dorința de a fi creatorul tuturor lucrurilor din acest oraș”.

Tot pe acea listă a fanteziilor prezentată pe Facebook de Nicolae Robu se numără și reînnoirea parcului de transport. „În Timișoara sunt înregistrate 81 de tramvaie, din care circulă 30. În Iași circulă 150 de tramvaie. În Cluj Napoca s-au cumpărat 50 de autobuze electrice, 254 de autobuze sunt în parcul auto. La noi sunt șase minibusuri, 85 de autobuze. Asta e explicația pentru așteptarea oamenilor în stație. Ne gândim la metrou în loc să ne concentrăm pe dezvoltarea parcului auto”, a menționat Dan Idolu, consilier local PSD.

Deși rămâne în rândul utopiilor construcția unui metrou în Timișoara, Nicolae Robu a spus că lucrurile trebuie văzute în perspectivă, cu viziune. „Viziunea este legată de o suprapunere a realității peste nevoile societății, comunității și posibilitatea de a implementa obiectivele. Cuvântul metrou nu e neologism pentru Timișoara, nici pentru alții. Unii chiar am și circulat cu el. Dacă nu le vrem aici, înseamnă că nu avem viziune?”, a conchis Adrian Orza, consilier local independent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.