Dan Idolu, despre festivalul de magie de 150.000 de lei: „Cred că...

Dan Idolu, despre festivalul de magie de 150.000 de lei: „Cred că este o magie prin care trebuie ascunse toate neregulile din primărie” VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Finanțarea unui festival de magie apărut din neant a fost surpriza celei mai recente ședințe a Consiliului Local Timișoara, subiectul nefiind discutat în Comisia de Cultură sau oriunde altundeva. Consilierul local Dan Idolu a fost și el frapat de apariția misterioasă și de suma propusă.

„Amendamentul pe care l-a depus consilierul Grigoroiu (Grigore Grigoroiu – n.r.) conține numele festivalului și cam atât. Nu spune de ce 150.000 și nu 140.000, pe ce s-a făcut evaluarea asta de care nu știa nici directorul Casei de Cultură, care gestionează agenda culturală? Este aproximativ 30.000 de euro, pe ce vor fi cheltuiți, nu erau mai bine investiți altundeva? Dar nu, facem magie, alba-neagra. Cred că ăsta-i scopul, este o magie la nivel de municipiu prin care trebuie ascunse toate neregulile din primărie. Poate face hocus-pocus și se termină cu toate acele probleme, unele cred aproape de natură penală”, a spus Dan Idolu.

„Cred că sunt o persoană comunicativă, discut cu colegii liberali, ne întâlnim ca orice oameni la o bere, la un suc, vorbim de filme, de vacanțe, pentru că suntem cetățeni ai acestui oraș. Îmi pare rău că am ajuns să discutăm în permanență despre aceste năzdrăvănii ale primarului, în loc să discutăm de proiecte, așa cum se întâmplă în alte orașe care chiar mă bucur că sunt conduse de primari liberali, cum ar fi Oradea, Alba-Iulia, Brașov. Cum pot oamenii aceia să nu fie măscărici, dar la noi nu se poate. În permanență se aruncă pe piață niște teme hazlii, sărim cu toții în dezbatere, când de fapt sunt niște prostii”, a mai spus consilierul PSD.

Acesta a vorbit și despre problema salariilor funcționarilor publici luați la țintă de primarul Robu, care până la urmă nu au mai fost scăzute.


„Sunt nemulțumiri în ceea ce privește modul de lucru din primărie, dar în loc să creezi sisteme, proceduri interne ca să îmbunătățești activitatea, dânsul s-a trezit să spună că legea nu e bună când aparatul juridic al primăriei a spus că nu este legală acea propunere. I-a umilit pe acei specialiști de la Serviciul Juridic, care și-au făcut doar datoria. Noi cu o zi înainte am făcut o interpelare, pentru că există Legea Funcționarului Public, sunt niște principii, iar el a bătut câmpii pe lângă. Așa a crezut dumnealui, care a lucrat veșnic la stat, veșnic cheltuitor de bani, pentru că nu a condus niciodată pe cineva să producă, dânsul e învățat să cheltuie. A încălcat flagrant principiul nediscriminării, pentru că în același birou angajații pe același post nu pot să aibă salarii diferite”, a explicat Dan Idolu.

„Cred că nu toți oamenii muncesc la fel, cred că sunt în cadrul primăriei angajați care nu-și fac datoria. Dar tu, primar al orașului, de ce vrei scandal public, de ce umilești niște subalterni, inlusiv pe cei de la Juridic, care au dat aviz de nelegalitate, în loc să rezolvi problema în interior? De ce la evaluări au luat bine și foarte bine, dar spui că nu corespund? E o problemă de sistem acolo. Cel puțin o persoană dintre cele 13, am date, nu au acceptat ilegalități impuse de primar, n-au vrut să execute pentru că era ilegal. Pentru asta trebuie să devii indezirabil, să fii executat în piața publică?”, a mai spus Idolu, care a l-a criticat și mai dur pe edilul-șef: „Face abuzuri și răzbunări personale, directe, josnice, cu subalternii dumnealui. Ce manager, de orice nivel, de echipă de zidari, de instalatori, comandanți de armată, jignește în mod public și dă vina pe nereușitele primăriei pe 13 subalterni. În general, un lider, un conducător, un manager, nu are voie să dea vina pe subalterni pentru propriile nereușite. E cel mai urât lucru. A dat vina pe viceprimarul Diaconu, pe fostul primar Ciuhandu, pe colegii de partid, toată lumea este de vină pentru eșecurile politice, administrative, pentru nemulțumirile populației, când de fapt este vorba de acțiunile pe care chiar dânsul le impune”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.