Declarația surprinzătoare a lui Gheorghe Ciuhandu despre implicarea actualului primar al Timișoarei...

Declarația surprinzătoare a lui Gheorghe Ciuhandu despre implicarea actualului primar al Timișoarei în scandalul finanțării Politehnicii Timișoara VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Gheorghe Ciuhandu a făcut o declarație cel puțin interesantă la edițiam de aseară a emisiunii PRESSALERT LIVE, legat de finanțarea Politehnicii Timișoara, patronată de Marian Iancu.

„Eu l-am cunoscut pe Marian Iancu de abia în 2008, când am iscălit, în baza unei hotărâri de consiliu local, acel contract de asociere. Actualul primar al Timișoarei și Constantin Ostaficiuc aveau relații mai vechi. Eu la meciuri nu mergeam, nu eram amator în mod deosebit. În 2011, când au intrat în insolvență, au început presiunile.


Am fost la FRF și mi s-a demonstrat că echipa avea debite față de stat, erau în insolvență”, a povestit aseară Gheorghe Ciuhandu, fost primar al Timișoarei, la PRESSALERT LIVE.

A fost momentul în care s-au declanșat presiunile intense pentru ca echipa să fie ajutată de autoritățile locale, în ciuda situației financiare dezastruoase în care se afla. „A pornit o acțiune concertată și de actualul primar, și de consiliul județean, care a făcut o expertiză printr-o firmă de renume în ideea că municipalitatea să se asocieze cu consiliul județean și cu un procentaj simbolic din partea Universității Politehnica, să cumpere acționariatul firmei lui Iancu. În 2008, când s-a votat asocierea, consiliul local a refuzat de la început să intre în acționariat și a preferat varianta de asociere. Eu am mers pe aceeași linie. Actualul primar a început cu presiuni inclusiv din partea Senatului Politehnicii la modul foarte melodramatic, să facem, să dregem. Sunt niște realități!”, a spus Ciuhandu, aflat în studioul HDV.

În ciuda insistențelor, administrația locală și-a păstrat poziția inițială. „Am ales să stăm în expectativă până se lămuresc lucrurile. Presiuni directe nu am avut pentru că am avut o atitudine clară, corectă”, a conchis Gheorghe Ciuhandu, fost primar al Timișoarei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.